FOTO: HRS/INSTAGRAM

NIJE POBIJEDILA FIZIČKA NEGO MENTALNA SNAGA: Niste valjda pomislili da je sve bilo slučajno!

Autor:

Ne mislite valjda da se ovakve utakmice, kolikogod bile dramatične i ovise o jednoj lopti ili greškici, dobivaju slučajno?

Ni slučajno! Hrvatska je ovu pobjedu u polufinalu, u velikoj drami protiv Norveške, zasluženo dosegla. Moglo je i drugačije završiti, naravno. Ali, ova generacija potvrđuje iz dana u dan da najbolje igra kada je u pitanju drama, nevolja ili borba do iznemoglosti.

Kada se utakmica dovede u polje mentalne snage, ne samo fizičke, tu Červarovi momci, pa i sam Červar, reagiraju sjajno.

Jest, mi se živciramo nakon svake njihove greške, suparničke greške na koje su ih prisilili baš naši, ne vidimo.

U 80 minuta rata, borbe za svaku loptu, u neviđenoj tučnjavi protiv fizički moćnih norveških igrača naši su uspjeli. Iako sitniji i možda čak i fizički slabiji, utakmicu su najprije doveli do situacije kada mora pobijediti misao. Naša misao protiv vaših misli.

Na to su ličili produžeci gdje smo bili naizgled izgubljeni, a zapravo smo sve dobili. I Norvežane, ali i smotane, opredijeljene španjolske suce, a pobijedili su naši dečki i sami sebe. A najteže su bitke protiv samog sebe.

Nesebičnost koja je krasila na ovoj utakmici, ali i na cijelom prvenstvu, našu reprezentaciju – dobila je ovu utakmicu. Norvežani su sve karte stavili na Sagosena. Nije prošlo.

Naši imaju svoj „Sagosena”, Domagoja Duvnjaka. Ali, on nije bio jedini.

Kada misliš da ne možeš ti potegneš najjače. Upravo tako su se ponašali naši rukometaši. I ponosni smo na njih.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.