Izvor: Facebook/RK Senj

NAPUSTILA NAS JE HRVATSKA LEGENDA: Ispisivao je povijest i posvetio život rukometu

Autor: F.F

Nakon kratke i teške bolesti danas nas je napustio Milomir Petrović u 69. godini života. Petrović, popularan i kao Pere, svoju je karijeru počeo u Rukometnom klubu Senj koji je prenio vijest o njegovoj smrti.

Petrović je rođen u Bogojevcu, u Crnoj Gori, 1953. godine, a seli se u Senj u četvrtom razredu osnovne škole. Prvo je trenirao nogomet u NK Nehaj, a potom se prebacuje na košarku. Ubrzo je shvatio da ima veliki talent za rukomet te kao srednjoškolac počinje trenirati u RK Senj.

Već kao mladić pokazuje svoj talent te ubrzo postaje glavni igrač senjskog kluba.

Posvetio se Senju

Upravo s RK Senj ispisuje povijest kluba kada je 1975. godine izborio ulazak u drugu saveznu ligu bivše države, da bi tri godine kasnije prešao u njemačkog drugoligaša Borussiju iz Fulde. Potom karijeru nastavlja u talijanskom Cividinu iz Trsta s kojim postaje prvak Italije i osvajač Kupa. U Trstu je zaigrao i Ligu prvaka.


Zatim ga život vraća u Hrvatsku i Senj, a karijeru završava nakon nastupa za Crikvenicu i Novi Vinodolski. Završetkom karijere posvetio se trenerskom poslu i to u svom matičnom Senju.

Autor:F.F
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.