Photo: Grgo Jelavic/PIXSELL

NAKON PET GODINA OPET POZVAN U REPREZENTACIJU! ‘Želja mi je da Hrvatska bude što je moguće bolja’

Autor: Matija Majdak

Hrvatska vaterpolska reprezentacija okupit će se u četvrtak te krenuti s pripremama za HEP kup, kojem će Zagreb biti domaćin od 26. do 28. listopada.

Među 19 imena koje je izbornik Ivica Tucak pozvao jedno upada u oči, a riječ je o Nikši Dobudu.

On se prošle godine vratio nakon četiri godine izbivanja zbog kazne koju mu je izrekla svjetska antidopingška agencija i to zato jer nije bio dostupan za novo testiranje. U reprezentaciji ga nije bilo od ožujka 2015.

“Ja sam uvijek isticao da se niti jednog igrača nisam i ne odričem se. Prateći Nikšu, a imajući u vidu njegove kvalitete, želju za povratkom u našu momčad, Dobud se i vraća u hrvatsku reprezentaciju”, rekao je za Sportske novosti Tucak pa dodao:

“Dobud se vraća u ulozi konkurenta za mjesto u momčadi. Nikši Dobudu nije ništa obećano, Nikša Dobud nema nikakvo jamstvo za nastup i to želim javno i jasno naglasiti. On ima želju, mislim da po kvaliteti on i zaslužuje mjesto među nama. U ovom trenutku su međutim na mjestu centra i Lončar i Vrlić u prednosti, zbog onoga što su dali u posljednje četiri godine, ali isto tako niti to njima ne jamči trajno mjesto. Ma mislim, nema jamstva za nikoga jer svatko mjesto u reprezentaciji može izboriti samo kvalitetom. Moja je želja da hrvatska reprezentacija bude što je moguće bolja. Mislim da nam Nikša može pomoći u konkurenciji na dva metra, vidjet ćemo i za kakav ćemo se koncept igre opredijeliti, te zato nek’ je samo Nikše nama tu.”

Dobud je, baš kao i Marko Bijač, te cijela momčad Pro Recca u samoizolaciji, pa se još ne zna dolaze li na okupljanje.

“To sam ostavio Uredu HVS-a, odnosno Perici Bukiću koji ima dobre odnose s Maurizijom Felugom, predsjednikom Pro Recca da pokušaju razriješiti. U Italiji je specifično stanje, prvenstvo je i prekinuto.”




Tucak je na okupljanje pozvao sljedećih 19 igrača:
VRATARI: Marko Bijač, Ivan Marcelić, Toni Popadić, Marin Šparada
CENTRI: Luka Lončar, Josip Vrlić, Nikša Dobud
BRANIČI: Andro Bušlje, Ivan Buljubašić, Rino Burić, Hrvoje Benić
NAPADAČI: Luka Bukić, Ante Vukičević, Loren Fatović, Franko Lazić, Xavi Garcia, Lovre Miloš, Ante Visković, Zvonimir Butić

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.