Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

MOŽDA JE TO I NEPRAVDA: Franko Grgić ipak bez nagrade za najboljeg mladog sportaša Europe

Autor: Andrija Kačić Karlin

Najperspektivniji mladi hrvatski sportaš, 16-godišnji plivač Franko Grgić ipak nije osvojio nagradu “Piotr Nurowski” za najboljeg mladog europskog sportaša 2019. godine u izboru Europskih olimpijskih odbora (EOO) iako je bio među pet nominiranih, ta je nagrada pripala mađarskoj mačevateljici Lizi Pusztai.

Grgić je ove godine osvojio naslove svjetskog juniorskog prvaka na 800 i 1500 metara slobodnim stilom, a na 1500 metara je postavio i novi juniorski svjetski rekord te je ispunio normu za nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine.

Pusztai je ove godine na seniorskom Europskom prvenstvu u Duesseldorfu bila članica mađarske reprezentacije koja je osvojila srebrno odličje u sablji, dok je na Europskom festivali olimpijske mladeži osvojila pojedinačno zlato u toj disciplini.

Uz Grgića i Pusztai još su nominirani bili ukrajinska skakačica u vis Jaroslava Mahučik, estonski biciklist Madis Mikhelis i talijanska gimnastičarka Giorgia Villa.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.