Screenshot: Instagram/Martin Perin (perinmartin)

MLADI SPORTAŠ (19) SE SRUŠIO NA TERENU: Oživljavali ga usred utakmice, dobio je veliko upozorenje…

Autor: Dnevno.hr/I.K.

Jako ružne scene dogodile su se za vrijeme okupljanja belgijske reprezentacije u odbojci, s dramom koju je tijekom pripremne utakmice prošao mladi igrač Martin Perin. Dok je utakmica trajala, 19-godišnji belgijski reprezentativac srušio se na terenu, a kako je naknadno otkriveno, do opasne situacije usred utakmice doveli su srčani problemi zbog kojih je Perinu trebalo brzo uskočiti u pomoć.

U toj akciji spašavanja života mladog sportaša, ključnu ulogu imao je sudac utakmice koji je ujedno i vatrogasac, spreman za reakcije u situacijama u kojima se traži njegova pomoć. Sudac se poslužio tehnikama oživljavanja s kojima je upoznat, a s time je pomogao da se 19-godišnji belgijski odbojkaš uspije izvući prije nego mu je dodatna pomoć pružena u bolnici.

Kako je naknadno objavljeno, do teške situacije došlo je zbog srčanog zastoja mladog Belgijca. Mnoge je to podsjetilo na dramu iz rane faze prošlogodišnjeg nogometnog Eura, kada je sjajnom danskom igraču Christianu Eriksenu trebalo spasiti život nakon što se srušio na terenu za vrijeme utakmice protiv Finske u Kopenhagenu.

Nada se oporavku i povratku

Eriksen se nakon situacije koja se teško zaboravlja uspio vratiti nogometu, sada u dresu Manchester Uniteda u klupskim vodama, ali i za Dansku s kojom je nedavno bio u Zagrebu u europskoj Ligi nacija, u porazu od Hrvatske na Maksimiru.

Takvom oporavku nada se i mladi belgijski odbojkaš, a za sada, vijesti o njegovom stanju su pozitivne.

Liječnici moraju reći svoje

Prije nego bi mogao dobiti zeleno svjetlo za mogući povratak, Martin Perin se nakon opasne situacije na terenu u dresu Belgije mora podvrgnuti dodatnim pregledima koji bi utvrdili što se točno s njim dogodilo – i koliki bi rizik predstavljao nastavak bavljenja sportom.

Borba za život dobivena je zahvaljujući brzoj reakciji suca koji ima iskustva i kao vatrogasac, a potom, mladi sportaš se iz bolnice obratio fotografijom i porukom na Instagramu. Istaknuo je da se osjeća dobro, a bila je tu i zahvala svima koji su mu pružili podršku.




‘Vidimo se uskoro na odbojkaškim terenima!’, zaključio je 19-godišnji Belgijac, s nadom da će ponovno igrati.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 




Objavu dijeli Martin Perin (@perinmartin)

Autor:Dnevno.hr/I.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.