Foto: Tomislav Kristo/CROPIX

Milanović nagradio hrvatske sportske zvijezde: ‘Nema sretne i nezavisne države bez vas’

Autor: Ivor Krapac

Ured predsjednika Republike Hrvatske danas je bio mjesto svečanosti na kojoj je Zoran Milanović ugostio i nagradio hrvatske sportske zvijezde, brojne olimpijske i paraolimpijske adute koje iduće godine čekaju novi izazovi u borbi za odličja u Parizu.

Predsjednik je odličjima dao priznanje za trud koji su sportski aduti na terenu i na trenerskom poslu dali natječući se za Hrvatsku.


Dodijeljena su tri reda priznanja za zvijezde koje je Milanović primio.

Posebno priznanje paraolimpijcima

Redom Danice hrvatske s likom Franje Bučara odlikovani su Dina Levačić, Ivan Katanušić, Deni Černi, Toni Kanaetz, Dino Sinovčić, Ivan Čengić, Jozo Jakelić, Mirela Šikoronja Ivančić, Srećko Šuk i Daniel Temin.

Redom hrvatskog pletera odlikovani su Slobodan Glavčić, Emil Gubica, Boris Kljaić, Krešo Kovač, Vedran Martić, Mladen Tomić i Zoran Cicvara.

Povelja RH za izniman sportski uspjeh dodijeljena je Martinu Sinkoviću, Valentu Sinkoviću, Ivanu Mikuliću, Tončiju Stipanoviću, Velimiru Šandoru, Heleni Dretar Karić, Anđeli Mužinić Vincetić, Damiru Martinu i Mikeli Ristoski.

Foto: Tomislav Kristo/CROPIX

Povelja RH za iznimne doprinose dodijeljena je Nikoli Braliću i Hrvatskom atletskom savezu osoba s invaliditetom.

“Trudim se osobno dodijeliti odlikovanja svima kojima su dodijeljena. Nadam se da vam ova odlikovanja znače puno i da ih doživljavate ozbiljno. Ovo je jedna gesta države i iza svakog ovog odlikovanja stojimo. Čestitam nas upornosti, trudu, hrabrosti i ambiciji, jer bez ambicija nema kretanja naprijed, nema uspjeha, nema sretne i nezavisne države”, rekao je Milanović na prijemu.

“Odlazili su nam najbolji, najpismeniji i najškolovaniji ljudi. Ambiciju ne možeš zaustaviti, ona ima krila i ide. Da bi najbolji ostali, a da im vi poslužite kao primjer i inspiracije, želim vam još puno uspjeha”, dodao je.
Braća Sinković osvojila svjetsko srebro, Vukovarac pao nakon sjajnog uspjeha u Beogradu

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.