Mate i Ante vodeći jedriličari u francuskom Hyeresu

Autor: hina

Mate Arapov i Ante Šitić drugog su dana u jedinom jedrenju liniju cilj presjekli kao treći što im je bilo dovoljno za vodeću poziciju u ukupnom poretku.

Hrvatska posada Mate Arapov – Ante Šitić nakon dva je jedrenja vodeća u klasi Zvijezda na velikoj regati u francuskom Hyeresu.

Mate i Ante su drugog dana u jedinom jedrenju liniju cilj presjekli kao treći što im je bilo dovoljno za vodeću poziciju u ukupnom poretku.

U klasi Finn naš jedriličari uspjeli su odraditi jedno jedrenje, Ivan Kljaković Gašpić na cilj je stigao kao 9. dok je Marin Mišura ubilježio 13. mjesto. Finci su startali i drugo jedrenje međutim u prvoj stranici niz vjetar regatni odbor isto je prekinuo zbog nedostatka vjetra.

U grupu uspješnih spada i Luka Mratović koji je u RSX nakon dva jedrenja 16. u ukupnom poretku, što je odličan plasman. Mihovil Fantela trenutno zauzima 42. mjesto, dok je Nikola Smoljenović 67.

U Laseru gdje imamo najbrojniju flotu najbolje plasiran je Tonči Stipanović na 15. mjestu, slijede Aron Lolić na 50., Filip Jurišić 53., Daniel Mihelić 65., Tonko Kuzmanić 73., Ivan Taritaš 95., Luka Radelić 108., Milan Vujsinović 111. Laserašima je sutra zadnji dan kvalifikacija, stoga se nadamo boljim rezultatima.

U klasi 470 muški i žene Šime Fantela i Igor Marenić nakon dva jedrenja nalaze se na 19. mjestu, dok se u ženskoj konkurenciji posada Enia Ninčević i Romana Župan nalaze na 34. mjestu.

Kod 49era nastupaju dvije naše posade Pavle Kostov – Petar Cupać i Goran Ivanković – Ivan Ivanković, međutim kako i ova klasa jedri u dvije grupe, obje grupe nisu uspjele napraviti jednak broj jedrenja stoga još uvijek nema ukupnih rezultata.




U Laser Radialu Tina Mihelić je nakon dva jedrenja na 40. mjestu. Tina je u prvom jedrenju diskvalificirana zbog preuranjenog starta, dok je u drugom jedrenju bila odlična 2. Marina Dujmović zauzima 50. poziciju.

Kod dvobojskog jedrenja, grupa u kojoj jedre Tihana Tadinac, Maja Budeša i Nevenka Ćuk drugog dana nije uspjela odraditi niti jedno jedrenje.

Za treći dan organizator je odlučio pomaknuti start nešto ranije, na 10 sati. Očekuje se nešto više vjetra, istočnog smjera do 10tak čvorova. Planira se odraditi 3 jedrenja ukoliko uvjeti dopuste.




Autor:hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.