LINO ČERVAR O SUBOTNJEM SUPARNIKU: ‘Oni su bolji nego što mislimo!’

Autor: Andrija Kačić Karlin

Nakon što je otvorila Europsko prvenstvo pobjedom protiv Crne Gore (27-21), Hrvatsku rukometnu reprezentaciju u subotu očekuje ogled protiv Bjelorusije koja je u prvom kolu slavila protiv Srbije (35-30).

“Bjelorusija ima organiziranu igru za sve obrambene sustave. Ova će utakmica tražiti iznimnu taktičku disciplicu, osim borbenosti, vraćanja, brzi centar, tu tranziciju, tu kontru. To će trebati nekako riješiti jer inače, bit će vrlo teško tu utakmicu privesti kraju. Naravno, nadam se i pozivam i pomoć gledatelja”, kazao je izbornik hrvatske muške rukometne reprezentacije Lino Červar.

Hrvatska ima odlična iskustva s Bjelorusijom, jer u 12 dosadašnjih utakmica nikada nije izgubila.

Naši rukometaši su naime, slavili deset puta, a dva susreta završena su neodlučeno. Od toga četiri puta se igralo na europskim smotrama i sve ih je dobila Hrvatska. Posljednji susret odigran je prije dvije godine u Zagrebu i završen je pobjedom izabranika Line Červara sa 25-23.

Najopasniji igrači su im 23-godišnji kružni napadač Artsem Karalek koji igra u poljskom Vive Kielceu, a smatraju ga jednim od najboljih mladih pivota svijeta. Iz Vive Kielca dolazi i Uladislau Kuleš, još jedan jako mladi igrač. Ima 23 godine, a sa 206 cm visine iznimno je opasan s vanjske pozicije.

“Bjelorusi su opasni, igraju obranu 6-0, a iz te obrane imaju jako dobri tranziciju. Trče svih 60 minuta i morat ćemo se dobro vraćati u obranu”, kazao je hrvatski kapetan Domagoj Duvnjak izdvojivši dvojicu igrača.

“Kuleš i Karalek su im najopasniji igrači i morat ćemo biti maksimalno koncentrirani.”




Marino Marić također, smatra kako je Bjelorusija neugodan suparnik.

“Bjelorusija je jak i opasan protivnik. Bit će to teška utakmica i morat ćemo pružiti svoj maksimum kako bi ostvarili pobjedu”, poručio je Marić.

Dvoboj između Hrvatske i Bjelorusije je u subotu u 16 sati, a u 18.15 sati se sastaju Srbija i Crna Gora.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.