Foto: Ante Cizmic/CROPIX

LEGENDE ŠOKIRANE HORVATOVIM MANEVROM, ‘OVO JE SRAMOTA’! Jedna poruka bila je jasna, nisu to skrivali

Autor: Dnevno.hr/I.K.

Nevjerojatne stvari događale su se po završetku hrvatske utakmice protiv Bahreina na kraju puta u skupini drugog kruga u Malmoeu, u drugoj fazi Svjetskog prvenstva rukometaša. Izbornik Hrvoje Horvat pričao je o svojoj budućnosti na klupi reprezentacije, a nakon što ga je pred kamerama RTL-a novinarka Ines Goda Forjan pitala o tome ima li podršku u vrhu Hrvatskog rukometnog saveza, izbornik je otvarao usta, ali nije se ništa čulo.

Goda Forjan potom je dodala pitanje o tome je li se dogodio kakav tehnički problem, a potom je ponovila upit o podršci koju izbornik ima ili nema u vrhu HRS-a, na što je Horvat bio kratak.

“Na to sam već odgovorio”, rekao je izbornik, koji je nešto ranije govorio o obećanju koje je dao Ivanu Baliću, svojem pomoćniku, ali nije htio u detalje. “To je preintimno”, kazao je o tome.

Foto: Goran Sebelic / CROPIX

Mnoge je zbunilo ono što je Horvat izveo pred kamerama RTL-a, a legendarne hrvatske rukometaše u studiju je očito i dosta potreslo jer su stigle reakcije koje nisu bile blage. Kako je to izgledalo, govore riječi Pere Metličića, slavnog hrvatskog desnog vanjskog.

“Ovo je sramota, u životu to nisam doživio. Možemo pričati o neuspjehu, ali ovo je nepoštivanje svih koji predstavljaju reprezentaciju. Mi u Splitu kažemo ‘vrime je’, to vrijedi i za Horvata i za one koji su ga doveli. Mi ćemo se ljutiti što nismo pobijedili, tu smo da to komentiramo, ali ovo je stvarno nedopustivo”, rekao je Metličić.

Foto: Ante Cizmic / CROPIX

Slične oštre reakcije imali su i Goran Šprem i Drago Vuković. Teško je bilo pobjeći od toga da je deveto mjesto neuspjeh za hrvatsku reprezentaciju, negativni trend s posljednjih velikih turnira se nastavlja, a za Kauboje je jedina pozitivna stvar što su i s devetom pozicijom na SP-u izgledne kvalifikacije za Olimpijske igre koje se 2024. održavaju u Parizu.

S kime će Hrvatska dočekati te potencijalne kvalifikacije, i na klupi i na terenu? Na to tek treba dobiti odgovor. Poruka tri velika bivša hrvatska reprezentativca u studiju RTL-a bila je jasna, vrijeme je za promjene, a dio te priče je i Horvatov odlazak s izborničkog mjesta.




Autor:Dnevno.hr/I.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.