AP Photo/The Idaho Statesman, Joe Jaszewski/Guliver Image/ilustracija

KAZNILI SRBE ZBOG UKRAJINE?: ‘Ma ovo je diskriminacija po nacionalnoj osnovi’

Autor: Dnevno.hr/I.L

Nakon što je jedan dio reprezentacije Srbije nije dobio vizu za odlazak na Europsko prvenstvo iz taekwondoa u Manchester sada se slična stvar dogodila s predstavnicima BiH.

Riječ o predstavnicima BiH s teritorija Republike Srpske. Predsjednica Republike Srpske izjavila je da je diskriminacija po nacionalnoj osnovi s obzirom da su djevojke bošnjačke nacionalnosti bez problema dobile vizu.

Dok su Nedžadu Husiću, Dinku Šegedinu, Petri Ždero i treneru Harisu Husiću vize odobrene, Katarina Krajišnik iz Istočnog Sarajeva i Zorana Sandić iz Zvornika su ostale uskraćene za nastup na prvenstvu Europe.

Odgovor Ambasade

BiH ambasada odgovorila je da vize kasne zbog velikog broja zahtjeva iz Ukrajine te je to jedini razlog zašto sportašice još nisu dobile papire.

 

 

View this post on Instagram

 




A post shared by Tekvondo Asocijacija Srbije (@serbian_taekwondo_association)

Predsjednik srpskog saveza je rekao da su papiri predati na vrijeme te su do sada morali biti gotovi te se nada da ovo nije početak sankcija srpskih sportaša na međunarodnim natjecanjima.




Autor:Dnevno.hr/I.L
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.