Screenshot/Besa

KAZNA STIŽE: ‘‘UBIJ HRVATA DA ŠIPTAR NEMA BRATA!’ Skandal se širi, evo što se sprema!

Autor: I.K.

Četiri dana nakon što su se u Banja Luci u utakmici EHF Europskog kupa susreli domaći Borac i kosovska momčad Besa Famgas, ne smiruju se reakcije na povike koje su gostujući igrači slušali s tribina.

Između ostalog, moglo se čuti ‘Ubij Hrvata da Šiptar nema brata’, ‘Kosovo je Srbija’, ‘Ubij Šiptara’, a nakon tog ispada koji je ubrzo izazvao osude, sada se ovim slučajem bavi i Europska rukometna federacija.

Kako se doznaje, EHF je prikupio videomaterijal s utakmice u Banjoj Luci, a tu je i izvještaj delegata koji će pomoći da se donese sankcija zbog ponašanja navijača domaće momčadi tijekom ogleda s gostima s Kosova.

 

Reakcija priopćenjem

EHF je u priopćenju objavio da ne podržava diskriminaciju na bilo kakvoj osnovi, političkoj, rasnoj ili vjerskoj, dodajući da utakmice ne smiju biti poligon za izražavanje političkih stavova.

S obzirom na takvu reakciju i na prikupljanje materijala o šovinističkim i nacionalističkim porukama u Banjoj Luci, očekuje se žestoka kazna koja bi mogla pogoditi Borac.

Kosovski klub odmah reagirao

Nakon utakmice u kojoj je Borac slavio s 28:25, kosovski klub je ubrzo reagirao, osuđujući povike s tribina. Osude su potom počele dolaziti i s drugih adresa, a momčad s Kosova je na svojem profilu na Facebooku kompilacijom videa približila i što se zbivalo na ovom njihovom gostovanju.




 

Autor:I.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.