Karabatić se vratio u klub i francusku reprezentaciju

Autor: Totalsport

- Vidjet ćemo u kakvom je stanju i onda ću odlučiti. Rekao mi je da je trenirao. Čim je dobio odobrenje za povratak u klub postao je dostupan. Ja nisam niti odvjetnik, niti sudac, ja sam izbornik i obavljam svoj posao – rekao je Onesta.

Utorak je bio sjajan dan za francuskog rukometaša Nikolu Karabatića. Nakon što je službeno vraćen u sastav Montpelliera, vratio se se i u kadar francuske reprezentacije.

Francuski izbornik Claude Onesta pozvao je Karabatića za kvalifikacijske utakmice za Euro 2014. koje se igraju ovog tjedna, protiv Litve (četvrtak) i Turske (nedjelja).

Pod optužbom za namještanje susreta i sudjelovanje u kladioničarskoj aferi Karabatić nije igrao od 29. rujna i utakmice Montpelliera i PSG-a, nakon koje je uhićen.

– Vidjet ćemo u kakvom je stanju i onda ću odlučiti. Rekao mi je da je trenirao. Čim je dobio odobrenje za povratak u klub postao je dostupan. Ja nisam niti odvjetnik, niti sudac, ja sam izbornik i obavljam svoj posao. Nakon odluke predsjednika Montpelliera o vraćanju Nikole u kadar, poslao sam mu poziv i obavijestio sam klub koji je dao odobrenje – rekao je Onesta.

Podsjećamo, ranije tijekom dana Montpellierov je predsjednik objavio vraćanje Karabatića u momčad, pet dana nakon odluke Prizivnog suda u Montpellieru, koji je uvažio žalbu slavnog francuskog reprezentativca i ostalih rukometaša osumnjičenih u kladioničarskoj aferi, te im dopustio da međusobno kontaktiraju i ponovno igraju rukomet.

Karabatić i još nekolicina bivših i sadašnjih igrača Montpelliera optuženi su za ilegalno klađenje i namještanje prvenstvene utakmice u kojoj je njihov klub u svibnju iznenađujuće izgubio od Cessona.




Autor:Totalsport
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.