Foto: Ante Cizmic/CROPIX/ilustracija

KAKO SU BAŠ SVE HRVATE ZAOBIŠLI? Nemoguća odluka uzbunila navijače, pojavilo se i objašnjenje

Autor: Dnevno.hr/I.K.

Svašta čovjek doživi dok prati sport, pa se tako jučer dogodilo i nešto baš jako neobično. Nakon što je Hrvatska s 40:22 ‘razvalila’ Amerikance u drugom kolu prvog kruga Svjetskog prvenstva rukometaša, u skupini u švedskom Jonkopingu, priznanje za igrača utakmice nije dobio nijedan hrvatski igrač.

Umjesto toga, nagradu je primio Amerikanac Gary Hines, koji je s tim svojim priznanjem potom pozirao, a ta slika uzbunila je mnoge hrvatske navijače, s pitanjem – kako se sad to dogodilo.

Bilo je pritom prozivanja na račun IHF-a, krovne svjetske rukometne organizacije, no kako se pokazalo, IHF ne odlučuje o najboljim igračima utakmica, a ne odlučuju niti organizatori SP-a.

Foto: Ante Cizmic / CROPIX

Dan nakon pobjede, o svemu se izjasnio Hrvatski rukometni savez u priopćenju za javnost. Kako HRS objašnjava, odluka je na navijačima, a oni su svojim glasovima dali prednost američkom igraču ispred svih Hrvata.

“Nastavno na netočne napise u dijelu medija, koristimo priliku informirati vas da na ovom Svjetskom prvenstvu igrača utakmice ne biraju članovi Svjetske rukometne federacije (IHF-a). Najboljeg igrača utakmice biraju navijači glasanjem putem aplikacije i/ili službene web stranice IHF-a”, stoji u priopćenju HRS-a, s reakcijom na to da se u medijima i među navijačima prozivala krovna svjetska rukometna organizacija.

Je li taj način najbolji? Odgovor daje slučaj da se mogla dogoditi nagrada za igrača utakmice čovjeku iz momčadi koja je izgubila s 18 golova razlike, a Hines je pritom zabio šest golova iz sedam udaraca.

Vodeći hrvatski strijelac u visokoj pobjedi bio je Igor Karačić, dva gola bolji od Hinesa, s osam na kraju susreta, iz 10 udaraca. Josip Šarac imao je šest golova, koliko i Amerikanac proglašen za najboljeg igrača utakmice, a Šarac je svoj učinak ostvario bez promašaja.




Autor:Dnevno.hr/I.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.