Screenshot/YouTube

KAKO JE POGINUO (27) BOEM JUGOSLAVENSKOG SPORTA! Nesretan događaj na hrvatskom otoku sve je šokirao

Autor: P.V.

Rok Petrovič imao je status Dražena Petrovića u Sloveniji. Mlada sportska zvijezda na krovu svijeta, doduše rano se oprostio, ali svejedno imao je pozornost nacije na svakom koraku, pa i na Korčuli, te nesretne 1993. godine kad je smrtno stradao…

Osim skijanja, njegova ljubav bilo je ronjenje, upravo hobi zbog kojeg će izgubiti svoj mladi život. Nekoliko dana prije obrane svog diplomskog rada, otišao je Korčulu, otok svojih predaka (imao je hrvatske krvi) i tamo je smrtno nastradao.

U svojoj bogatoj skijaškoj karijeri Rok Petrovič osvojio je naslov juniorskog prvaka svijeta u slalomu 1983. godine.

Dva Petrovića nastradala

U sezoni 1985./1986. pobjeđuje u pet slalomskih utrka te postaje prva osoba iz Slovenije koja je osvojila mali kristalni globus u Svjetskom kupu.

Iako smu mu mnogi predviđali blistavi nastavak karijere, ona je otišla silaznom putanjom te je karijeru završio 1988. godine nakon Zimskih olimpijskih igara u Calgaryju u Kanadi.

Posvetio se studiju sporta u Ljubljani gdje je diplomirao na temu “Kršenje ljudskih prava u sportu”, no nažalost, smtrno je stradao uoči obrane magistarskog rada.




Rokov prezimenjak Dražen, podsjetimo, također je smrtno stradao i to iste godine, 1993., ali 7. lipnja u prometnoj nesreći u Njemačkoj. Imao je 29 godina.

 




Autor:P.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.