Instagram

JUNIORSKO SP: Rukometna rapsodija mladih Hrvata, sad su već i u polufinalu

Autor: Andrija Kačić Karlin

Mladi hrvatski rukometaši izborili su plasman u polufinale svjetskog juniorskog prvenstva u Španjolskoj nakon što su u četvrtfinalnom susretu u Pontevedri pobijedili Tunis sa 27-24.

Bila je to sedma uzastopna pobjeda odabranika izbornika Davora Dominikovića uz +42 razliku pogodaka.

Hrvatska je u skupini pobijedila Portugal, Brazil, Mađarsku, Kosovo i Bahrain, u osmini finala Island, a sada i Tunis. Za ulazak u finale borit će se ponovo protiv Portugala koji je nakon prave drame pobijedio Sloveniju sa 26-25. Slovenci su imali napad za izjednačenje, ali je Valerio u zadnjoj sekundi obranio udarac s krila.

Hrvatska je na ovom prvenstvu već igrala protiv Portugala pobijedivši u skupini sa 32-30.

Tunis je nešto bolje otvorio utakmicu, u tri navrata je imao po dva gola razlike, no Hrvatska je kod rezultata 5-7 načinila seriju 5-0 i okrenula rezultata u svoju korist (10-7). Na poluvremenu su naši mladi rukometaši imali četiri pogotka viška (13-9).

Na otvaranju drugog dijela Hrvatska je imala i +6 (16-10), Tunis je smanjio na tri gola zaostatka, ali se Hrvatska brzo vratila na +5. Šest minuta prije kraja utakmice Tunis je iskoristio malo opuštanje u hrvatskim redovima, smanjivši na svega dva gola zaostatka (22-24). No, dva gola Halila Jaganjca u nizu smirili su Tunižane.

Hrvatsku reprezentaciju su do pobjede predvodili Ivan Martinović s devet golova, dok su Fran Mileta, Josip Šarac i Halil Jaganjac zabili po pet pogodaka. U suparničkim redovima najefikasniji su bili Mohamed Amine Darmoul sa šest i Ghazi Ben Ghali s pet pogodaka.




Plasman u polufinale izborili su i mladi rukometaši Francuske i Egipta. Francuska je u četvrtfinalu pobijedila Dansku sa 35-32, dok je Egipat bio bolji od Norveške sa 29-27.

Polufinalni susreti na rasporedu su 27. srpnja.

REZULTATI ČETVRTFINALA




HRVATSKA – Tunis 27-24
Slovenija – Portugal 25-26
Francuska – Danska 35-32
Egipat – Norveška 29-27

PAROVI POLUFINALA
27. srpnja:
Egipat – Francuska
Hrvatska – Portugal

ZA 3. MJESTO – 28. srpnja (Vigo)
FINALE – 28. srpnja (Vigo)

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.