Screenshot/Twitter

JEDAN JE OD NAJBOLJIH NA SVIJETU, A SADA PRIJETI DRAKONSKA KAZNA! Ovo bi mladoj zvijezdi ozbiljno ugrozilo karijeru

Autor: J.Č

Đuro Radović (22), vaterpolist iz Crne Gore, nalazi se pod istragom Svjetske antidoping agencije (WADA) zbog koje bi mogao s terena izbivati čak dvije godine.

Ogroman potencijal crnogorskog vaterpola mogao bi se naći u problemima zbog neozbiljnog pristupa s WADA-om. Crnogorski mediji prenose da je WADA predložila FINA-i (Svjetskoj vaterpolo organizaciji) da mladom Crnogorcu odredi suspenziju u trajanju od dvije godine.

Naime, Radović nije bio pozitivan na testu, već u nekoliko situacija nije ispunio obveznu papirologiju ili ako je, to je učinio netočno.

Baš nakon ugovora karijere…

Radović je ne tako davno potpisao trogodišnji ugovor s grčkim gigantom Olympiacosom.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Olympiacos Piraeus (@olympiacossfp)




22-godišnjak se već smatra jednim od najboljih ljevorukih igrača na svijetu te jednim od najboljih mladih igrača na svijetu. Za reprezentaciju Crne Gore debitirao je 2017. godine, a osvojio je i nekoliko medalja.

Brončane medalje s Europskog prvenstva 2020. godine u Budimpešti te s Mediteranskih igara 2018. u Tarragoni, srebro iz Minska s Europskog prvenstva za mlađe kategorije te zlato iz Svjetske lige 2018. godine.




Prije odlaska u Grčku, Radović je nastupao za Jadran iz Herceg Novog te osvojio impresivnih 13 trofeja.

Vaterpolo savez Crne Gore je dopis od Svjetske vaterpolo organizacije dobio 7. listopada te se u njemu predlaže spomenuta suspenzija za Radovića. Za odluku imaju rok od dva tjedna, točnije do 21. listopada.

Autor:J.Č
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.