Photo: Igor Kralj/PIXSELL

IZBORNIK PODIŽE ATMOSFERU UOČI FRANCUSKE: Červar ima snažnu poruku za navijače

Autor: hina/ Ž.O.

Navijači Kaubojima daju dodatnu snagu

Hrvatska muška rukometna reprezentacija se nakon dana odmora u ponedjeljak vratila treninzima i pripremama za ključnu utakmicu za plasman u polufinale Europskog prvenstva protiv Francuske koja će se igrati za dva dana u zagrebačkoj Areni.

Hrvatski izbornik Lino Červar kazao je kako Domagoj Duvnjak, koji je još u prvoj utakmici EP-a protiv Srbije ozlijedio list desne noge, još uvijek trenira pod posebnim režimom.

“Duvnjak je u fazi rehabilitacije i trenira pod posebnim režimom. Što se tiče ostatka momčadi, jutros smo radili u fitnesu na funkcionalnim sposobnostima, dok ćemo na večernjem treningu raditi intenzivnije na taktici. Jučer je bio dan odmora i regeneracije te smo se sastali na večeri. Dali smo do znanja da od danas kreće potpuna koncentracija i priprema za protivnika”, rekao je Červar koji je potom izrazio svoje mišljenje o aktualnom svjetskom prvaku Francuskoj:

“Francuska ima nekoliko novih igrača, ali to je reprezentacija koja imali toliki veliki broj kvalitetnih igrača. Superiorni su u svim kategorijama. To je momčad koja ima glavne motore kao što su Karabatić, Sorhaindo, Guigou, Del Potro, Abalo… to su igrači koji su su nositelji svih dosadašnjih medalja. Imaju i novu snagu koja je došla kao što su Mem i Remili. Velesila su u rukometu. Imaju iznimno jaku obranu. Gaje rukomet koji je fizički i idu na snagu. Bit će vrlo teško s njima igrati. Moramo pronaći rješenje za njihovu modificiranu 5-1 obranu. I dobro posložiti našu obranu. Na vratima nemaju Omeyera, ali Gerrard ga sjajno mijenja”.

Hrvatski izbornik pohvalio je i publiku u Areni koja je nosila momčad do pobjede u posljednjoj utakmici protiv Norveške.

“Publika je u Zagrebu bila veliki vjetar u leđa našim rukometašima. Pomogla je da ustraju i pokazali su da svi žele uspjeh. S obzirom na to se tako i moramo ponašati. Hrvatska nije samo zastava, grb i himna, to su svi građani i svi su tu večer htjeli da uspijemo. To je svjetlo nade i ohrabrenja svih nas. Zahvaljujem svima koji su mi dali potporu, došli smo do trenutka da nas sport povezuje.  Računam na potporu s tribina, ali opet najveći je posao na našim igračima”, kazao je Červar.

Marko Mamić istaknuo je kako je pobjeda protiv Norveške dala samopouzdanje hrvatskoj reprezentaciji, ali kako neće dopustiti da dođe do euforije prije ključnog susreta.




“Došlo je do više samopouzdanja i slobode u igri što je dobro pred utakmicu protiv Francuske. Nadam se da nećemo poletjeti previsoko. Razmišljamo o Francuzima i znamo da je to utakmica koja odlučuje o nastavku turnira. Francuska se pomladila, ali okosnica je stara momčad i neće biti lako. Izuzetno su dobri i svi igrački imaju zapažene uloge u svojim klubovima. Ozlijedili su im se neki igrači, ali imaju dobre zamjene. Probat ćemo doći do sigurnih šuteva i pokušat ćemo ne razbraniti njihovog vratara”, kazao je Mamić.

Kružni napadač Marino Marić nadovezao se na Mamića.

“Osjećam se dobro i forma je tu. Pokušavamo kao pivoti pomoći našim vanjskim igračima. Svi smo vrlo motivirani za tu Francusku. Zdravstveno se dobro osjećam”, zaključio je Marić.




Hrvatska trenutačno zauzima drugo mjesto na ljestvici skupine I sa šest bodova, koliko ima i vodeća Francuska, ali s jednom utakmicom više odigranom. Slijede Norveška i Švedska sa po četiri boda, no Norveška je odigrala susret više, dok su Bjelorusija i Srbija na dnu bez bodova.

U ponedjeljak će igrati Srbija – Francuska (18.15 sati) i Bjelorusija – Švedska (20.30 sati), dok će u posljednjem kolu u srijedu igrati Srbija – Bjelorusija (16 sati), Švedska Norveška (18.15 sati) i Hrvatska – Francuska (20.30 sati).

Dvije prvoplasirane reprezentacije iz skupine izborit će nastup u polufinalima koja su na programu u petak.

Autor:hina/ Ž.O.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.