Ivica Kostelić treći u Adelbodenu

Autor: dnevno.hr

Pobjeda na švicarskom skijalištu pripala je Francuzu Julienu Lizerouxu, dok je mladi Austrijanac Marcel Hirscher završio na drugom mjestu.

Samo četiri tjedna nakon operacije meniskusa desnog koljena, naš najtrofejniji skijaš uspeo se na pobjedničko postolje. U petom slalomu sezone, u švicarskom Adelbodenu, Ivica je pokazao kako je odustajanje na Sljemenu bilo tek posljedica dekoncentracije. S minimalnim brojem pogrešaka u obje vožnje Kostelić je doskijao do trećeg mjesta.

Pobjeda je, pomalo iznenađujuće, pripala Francuzu Julienu Lizerouxu, koji je nakon prve vožnje bio na skromnom 12. mjestu, ali je agresivnom drugom vožnjom uspio nadoknaditi zaostatak. Mladi Austrijanac Marcel Hirscher završio je na drugom mjestu sa 34 stotinke zaostatka, te se tako prvi puta ove godine plasirao među prva tri u slalomu.

Najbolji slalomaš dosadašnjeg dijela sezone, Reinfried Herbst, nije uspio završiti trku, a njegovu sudbinu doživjeli su i sljemenski pobjednik Giuliano Razzoli te Manfred Moelgg i Manfred Pranger.

Ostali hrvatski predstavnici završili su natjecanje već u prvoj vožnji. Dalibor Šamšal zauzeo je 43. mjesto, dok je Natko Zrnčić-Dim bio zadnji.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.