Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

IVANO BALIĆ NAJAVLJUJE POVRATAK: ‘Stvorit ćemo drugačiju Hrvatsku’

Autor: I.K.

Iako smo tek rano u travnju, 2021. je do sada donijela puno stresa muškoj hrvatskoj rukometnoj reprezentaciji.

Nastup na Svjetskom prvenstvu bio je slab, Hrvatska nije došla do četvrtfinala, a nakon što je po završetku tog natjecanja s klupe otišao Lino Červar, momčad predvođena novim izbornikom Hrvojem Horvatom nije izborila nastup na ovoljetnim Olimpijskim igrama u Tokiju.

Nedugo nakon neuspjeha na kvalifikacijskom turniru u Francuskoj, stigla je informacija da će stručni stožer dobiti pojačanje priključivanjem Ivana Balića, a ovog tjedna dobili smo i potvrdu odlukom koju je donio Upravni odbor Hrvatskog rukometnog saveza.

Balić otkrio što čeka Hrvatsku

Poslije objave da stiže u stručni stožer koji predvodi izbornik Horvat, Balić je u razgovoru za službenu stranicu Hrvatskog rukometnog saveza približio koliko veliki posao čeka hrvatsku reprezentaciju na putu povratka.

Hrvatska rukometna legenda istaknula je da se veseli novom izazovu, dodajući kakav će posao trebati obaviti na budućim okupljanjima.

‘Vjerujem da možemo stvoriti nešto drugačiju Hrvatsku zajedno s igračima koje imamo, kao i s onima koji dolaze. To nalaže današnja pozicija u svjetskom rukometu’, rekao je Balić u razgovoru za službenu stranicu HRS-a.

Traži se strpljenje, povratak neće biti brz

Komentirajući što je najviše potrebno hrvatskoj reprezentaciji, Balić smatra da ne smije biti pogrešaka u procjenama igrača, pogotovo s mladima, ističući da je lutanje donosilo probleme. Ključni su dobra atmosfera, prava ekipa i veća odgovornost za sve, smatra hrvatska rukometna legenda.




Balić je dodao da za povratak na uspješni put treba puno rada. Istaknuo je da mu iskustvo u rukometu govori da je potrebno dvije godine kako bi se 2024. ili ’25. stvorila momčad koja će biti konkurentna najboljima na svijetu.

Hrvatski rukometni velikan zaključio je da je on optimističan i da se nada kako će Hrvatska ponovno biti odlična.




Autor:I.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.