Foto: Ronald Gorsic/CROPIX

‘I RANIJE SU MI GOVORILI DA SAM NAJBOLJI…’ Veliko slavlje hrvatskog asa, sve je počelo od jednog dana u Srbiji

Autor: Dnevno.hr/I.K.

Početak Europskog prvenstva u atletici u Muenchenu donio je i prvo hrvatsko zlato. Filip Mihaljević okrunio je svoju sjajnu večer pobjedom u finalu u bacanju kugle, ostavljajući za sobom rivale koje su ovom prilikom predvodili srebrni srpski atletičar Armin Sinančević i brončani Čeh Tomaš Stanek, a sa svojim pobjedničkim nastupom, Mihaljević je proslavio prvo veliko zlatno odličje u seniorskoj karijeri.

Do sada, 28-godišnjak iz Livna je za Hrvatsku bio brončani na dva velika natjecanja u dvorani, 2016. na SP-u u Portlandu i lani na EP-u u poljskom Torunju. Sada se pobrinuo da svi slave njega, kao što je jednom napravio i u mlađem dobnom uzrastu, na EP-u uzrasta do 23 godine održanom 2015. u estonskom Tallinnu, kada je slavio zlato.

Sjajna večer će se pamtiti, s posebnim emocijama koje Mihaljević nije skrivao poslije dolaska do pobjede na bacalištu u Muenchenu.

‘Došao sam spreman i fokusiran’

Finalna večer donijela je ‘eksploziju’ 28-godišnjeg Hrvata na otvorenom, nakon što je do sada u seniorskoj karijeri osvajao odličja na velikim natjecanjima pod krovom, u dvorani. Sada je svojoj karijeri pridodao novi veliki uspjeh, a na pobjedu se osvrnuo u reakcijama koje su približile Sportske novosti.

‘Osjećaj je nerealan! Svi su mi govorili nakon dvoranskog SP-a u Beogradu da sam najbolji Europljanin. Pa nakon SP-a u Eugeneu ponovno, da sam najbolji Europljanin. Svi su uzimali zdravo za gotovo da ću osvojiti zlato, a rekao sam vam prije EP-a, bit će ovo potpuno drugačije natjecanje. No, došao sam spreman i fokusiran da ovo odradim kako treba’, opisao je hrvatski vlasnik europskog zlata.

Dvorana je super, ali…

Mihaljević se osvrnuo i na dosadašnja dvoranska odličja, ističući da je zlato na otvorenom ipak posebne vrijednosti. ‘Drage su mi i bitne i dvoranske medalje iako ih ljudi toliko ne cijene. No, ovo je ipak zlato i normalno je da više vrijedi od svega što sam do sada napravio. I baš razmišljam, kad si momak, ideš na pripreme i bude ti svejedno. No, sad kad imam ženu i dijete, pa odem u Ameriku na deset dana, vratim se na dva dana kući, pa onda na pripreme, to je stvarno teško. No, uz njihovu podršku i uz njihovu volju da budem dobar, sve se to nekako posloži’, dodao je hrvatski vlasnik europskog zlata.

Foto: Ronald Gorsic/CROPIX

Posebna posveta sinu

Ranije u danu, Mihaljević je došao do finala iako kvalifikacijski nastup nije prošao po očekivanjima. Nije prebacio zadanu normu, ali ono najvažnije, ulazak u društvo najboljih, ipak je bilo tu.




‘Bilo je teško u kvalifikacijama, a poslijepodne sam se vratio čiste i mirne glave. Bio je velik teret na mojim leđima’, opisao je 28-godišnji Hrvat što se zbivalo.

Nakon pobjede, stigla je i posveta koju je zaslužio mali sin novog europskog prvaka.

‘Bacao sam za svog devetomjesečnog sina koji je kod kuće. No, imao sam svoje navijače, bilo ih je deset, došli su jer moj ujak živi u Muenchenu’, istaknuo je Mihaljević, dodajući posebnu zahvalu gradu u kojem je slavio zlato.




Autor:Dnevno.hr/I.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.