Hrvatski jedriličari u lovu na tri pobjede

Autor: hina

Tina Mihelić je nakon pet dana natjecanja prva u Laser Radialu, Ivan Kljaković Gašpić prvi je u Finnu, dok je Tonči Stipanović drugi u Laseru.

Hrvatski jedriličari nadmetati će se u finalu Trofeja princeze Sofije u ček tri klase za pobjedu na regati Svjetskog kupa koja se održava u Palma de Mallorci.

Tina Mihelić je nakon pet dana natjecanja prva u Laser Radialu, Ivan Kljaković Gašpić prvi je u Finnu, dok je Tonči Stipanović drugi u Laseru, a Šime Fantela i Igor Marenić u klasi 470 plasirali su se kao osmi u finalni plov.

U Laser Radialu briljirala je Tina Mihelić koja je pobijedila u prvom te bila druga u drugom plovu pa je nakon sedam jedrenja Tina prva s dva boda ispred Čehinje Veronike Fenclove. Trećeplasirana Španjolka Susana Romero Steensma ima 12 bodova više, dok ostale kormilarke, koje su se plasirale u finale zaostaju još više, pa će se za ukupnu pobjedu na Trofeju princeze Sofije nadmetati Mihelić i Fenclova.

Ivan Kljaković Gašpiću u Finnu je s drugim i desetim ulazom preuzeo vodstvo i ima tri boda prednosti ispred Britanca Edwarda Wrighta i pet u odnosu na trećeplasiranog Francuza Jonathana Loberta.

Najveći pomak napravio je Tonči Stipanović koji je nakon 16. mjesta u prvom plovu dana savršeno odjedrio zadnji plov u kojem je uvjerljivo pobijedio pa je nakon osam jedrenja na drugom mjestu. Vodeći Španjolac Javier Hernandez ima osam bodova prednosti, ali su i Novozelanđanim Mike Bullot i Britanac Nick Thompson vrlo blizu Stipanoviću.

U finalni plov za odličja plasirali su se i Šime Fantela i Igor Marenić u klasi 470. koji su u jedinom plovu dana bili četvrti što im je donijelo osmo mjesto nakon osam jedrenja.




Autor:hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.