Hrvatske rukometašice pobijedile i Japanke 2:0

Autor: HRS

Prvi set prošao je u uvjerljivoj dominaciji naših djevojaka dok su se u drugom setu ipak morale malo više pomučiti kako utakmica ne bi otišla u raspucavanje.

Hrvatska ženska reprezentacija u rukometu na pijesku nastavlja nizati uspjehe. Djevojkama je današnji, nominalno lakši dan, uspješno završio, s obzirom da su kockaste apsolvirale cure iz zemlje izlazećeg sunca. Prvi set prošao je u uvjerljivoj dominaciji naših djevojaka dok su se u drugom setu ipak morale malo više pomučiti kako utakmica ne bi otišla u raspucavanje. Iduće utakmice na rasporedu su sa selekcijama Italije i Ukrajine, koja je izrazito bitna za prenošenje bodova u slijedeću grupu.

Japan: Hrvatska 0:2

Japan: Kinoshita 1, Yamanaka 2, Takasu 5, Nagata 4, Takada 1, Mochizuki 2, Inaba, Murayama, Sakamoto 2.

Hrvatska: Grebenar, Daskijević, Šamarinec 6, Vidović 2, Bazzeo 6, Bukovina 2, Lovrić 4, Vrdoljak.

Popodnevne utakmice donijele su i novo slavlje hrvatskih pjeskaša. Kao što je i najavljivano, Katarci su se pokazali dostojnim protivnikom, koji su uz malo više sreće i iskustva mogli i osvojiti prvi set. U drugom setu stvari su ipak sjele na svoje mjesto te naša reprezenntacija odmah u startu radi veliku razliku te nakon 6 minuta vodi 14:0. U tom periodu posebno su se istaknuli Šandrk na poziciji markera te Pavelić na golu. S ovom pobjedom Hrvtaska je ostvarila maksimalan učinak i s nestrpljenjem čeka slijedeće utakmice protiv Egipta i Rusije (prijenos na Eurosport 2 u 20.30) .

– Ova utakmica donijela je vrlo važne bodove u borbi za plasman. Prvi set pokazao je draž rukometa na pijesku, s obzirom da nominalno zemlje sa slabom rukometnom tradicijom mogu igrati na pijesku na visokoj razini. Zato je ovaj sport nešto posebno, nikad ne znaš konačan ishod i sve protivnike moraš shvatiti ozbiljno – izjavio je nakon utakmice tehniko reprezentacije Jozo Čabraja.

Katar: Hrvatska 2:0




Katar: Abdul Kareem, Habib 4, Fawaz, Ahmed 4, Saeed 8, Ali,Hani 4, Mutasem , Trener: Khaled Ali

Hrvatska: Biuklić 5, Černetić, Paradžik 6, Jurić 6, Pavelić 2, Vojnović 9, Totić, , Šandrk 6. Trener: Ostoić




Autor:HRS
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.