Hrvatske rukometašice na pijesku pobjedile Novi Zeland

Autor: HRS

Osim spektakularnog uvodnog plesnog pozdrava, karakterističnog za novozelandske sportaše, ništa spektakularnog se nije dogodilo za vrijeme same utakmice, čime su kockaste lagano upisale svoje prve bodove u grupi.

Odigrane su i prve utakmice na Svjetskom prvenstvu u rukometu na pijesku, koje se održava u turskoj Antalyi od 23.06.-28.06.2010.

Nakon jučerašnjeg otvaranja samog prvenstva na glavnom trgu Antalye, kojem je nazočilo nekoliko tisuća ljudi, došao je red i na službeni dio. Prvu utakmicu odigrale su muške selekcije Egipta i Rusije, a prvi dvoboj otišao je na stranu polufinalista s prošlog Svjetskog prvenstva, Egipta. Pobjedili su Zbornaju s čistih 2:0

Nakon uvodne utakmice došao je red i na naše predstavike. Prvo su djevojke igrale protiv debitanata na Svjetskom prvenstvu, selekcije Novog Zelanda. No, osim spektakularnog uvodnog plesnog pozdrava, karakterističnog za novozelandske sportaše, ništa spektakularnog se nije dogodilo za vrijeme same utakmice, čime su kockaste lagano upisale svoje prve bodove u grupi.

Popodne se kreće ozbiljno

Muška selekcija potom je također odigrala s debitantskom reprezentacijom, s obzirom da se i Australci dosad nisu pojavljivali na prvenstvu. Kao i kolegice, utakmica je prošla u revijalnom tonu s mnoštvom pokušaja višestrukih cepelina. Konačan rezultat od 2:0 najrealniji je s obzirom na prikazanu kvalitetu ”Aussija”.

U popodnevnim terminima kreću i prve ozbiljnije utakmice s obzirom da muški igraju s vrlo neugodnim reprezentativcima Katara, čiji Savez je počeo enormno ulagati u rukomet na pijesku tako što su složili vrlo respektabilnu ekipu, sastavljenu i od nekih internacionalaca s katarskim državljanstvom. Djevojke će danas još imati lakšeg protivnika u vidu selekcije Japana, dok ih pravi ispiti očekuju narednih dana.

– Same utakmice poslužile su kao odličan uvod u Prvenstvo. Prva utakmica na bilo kojem natjecanju turnirskog tipa zna biti problematična. S te strane nam je drago da je otvaranje proteklo bez problema te u slijedećim utakmicama očekujem još bolju igru te, naravno, osvajanje novih bodova obiju selekcija – rekao je Davor Rokavec, pomoćni trener naših selekcija.




Vrijedi napomenuti i podršku koju su danas hrvatske selekcije dobile s tribina. Naime, predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza te predstavnik i rizničar Međunarodnog rukometnog saveza (IHF), gospodin Sandi Šola, nazočio je objema utakmicama, zajedno u društvu potpredsjednika IHF-a, gospodina Miguela Roce.

Autor:HRS
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.