Foto: Jakov Prkic / CROPIX

HRVATSKA UZ DOSTA POTEŠKOĆA SVLADALA NJEMAČKU! Barakude prošle u polufinale Svjetskog prvenstva

Autor: Bruno Herljević

Hrvatska vaterpolska reprezentacija plasirala se u polufinale Svjetskog prvenstva u Koreji. Popularne ‘barakude’ nadigrale su Njemačku s 10:8, ali ovaj put nije sve bilo tako glatko. Tucakovi dečki imali su ponešto problema u prvoj dionici koju su i izgubili s 2:1.

Međutim, u drugoj četvrtini ubacili su u brzinu više i s 3:1 se nakratko odlijepili. Treća dionica bila je posebno napeta, završilo je 3:3, a Hrvatska se u jednom trenutku odlijepila na tri gola prednosti. No, moralo je tu biti i malo drame, do kraja utakmice Nijemci su uspjeli stići na samo gol zaostatka nanizavši u jednom trenutku tri gola za redom.

Ipak, Hrvati su utakmicu uz nešto muke rutinski priveli kraju.

Maro Joković s tri gola, te Ante Vukičević i Andro Bušlje s po dva pogotka predvodili su strijelce Hrvatske.

Hrvatska brani naslov svjetskog prvaka, a u polufinalu će igrati sa Španjolskom, koja je s 12:9 izbacila Srbiju. Polufinale se igra 25. srpnja u 10 sati.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.