FOTO: HRS/INSTAGRAM

HRVATSKA SAZNALA SUPARNIKA NA EURU U ČETVRTAK: Červarove trupe u Beču čekaju domaćini

Autor: Andrija Kačić Karlin

“Idemo dalje, prvi cilj je ostvaren, a sada idemo sada po drugi cilj”, kazao je izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Lino Červar nakon što je Hrvatska s tri pobjede okončala prvi krug EURA u Grazu. Sa tri pobjede u prvom krugu, Hrvatska ide u Beč s dva boda, puna samopouzdanja i vjere da može otići u borbu za medalje.

“Imamo u Beču četiri složena protivnika, dva favorita za medalje. Vidjeli smo da kad igramo složno, disciplinirano, kad se držimo dogovora i taktike, kad djelujemo kao tim, onda stvari idu lakše”, kazao je Červar, koji je protiv Srbije odigrao 200-tu utakmicu na kormilu Hrvatske.

Jedan od domaćina ovogodišnjeg Europskog prvenstva za rukometaše, Austrija, osvojila je prvo mjesto u skupini B prvog kruga natjecanja sa stopostotnim učinkom nakon što je u 3. kolu u Beču u utorak svladala Sjevernu Makedoniju sa 32-28 (18-12) te će biti prvi suparnik Hrvatske u drugom krugu koji počinje u četvrtak.

Austrija je dominirala tijekom čitavog susreta te je u 52. minuti imala 10 golova prednosti (32-22). Uslijedilo je opuštanje kod domaćih što je Sjeverna Makedonija iskoristila te je sa šest uzastopnih pogodaka ublažila poraz.

Robert Weber sa sedam i Mikola Bilik sa šest golova predvodili su Austriju, dok je Stojače Stoilov postigao pet golova za Sjevernu Makedoniju.

Još ranije je poznato da će Hrvatska u drugom krugu za suparnike imati još Španjolsku i Njemačku, reprezentacije koje su osvojile prva dva mjesta u skupini C, dok će posljednjeg protivnika saznati nakon utakmice Ukrajina – Češka koja je na programu od 20.30 sati. U toj utakmici Ukrajina za prolazak mora pobijediti s najmanje dva gola razlike, dok je Češkoj dovoljan svaki pozitivan rezultat, pa čak i minimalni poraz.

Sa stopostotnim učinkom prvi krug natjecanja okončala je i Slovenija koja je u skupini F u Goteborgu svladala Švicarsku sa 29-25. Miha Zarabec je sa šest golova bio najbolji kod Slovenije, dok je Andre Schmid s osam pogodaka predvodio Švicarsku.




Velikan Francuska, koja je nakon dva poraza u prva dva kola izgubila izglede za prolazak u drugi krug, u svom je posljednjem nastupu na ovom EP u Trondheimu svladala Bosnu i Hercegovinu sa 31-23 u susretu skupine D. Valentin Porte postigao je sedam pogodaka za Francusku, a Marko Panić devet za BiH.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.