Foto: Goran Sebelic / CROPIX

HRVATSKA RASPUCANA PROTIV SJEVERNE MAKEDONIJE: Dobra uvertira za Svjetsko prvenstvo

Autor: Dnevno.hr/G.I.Š

Prva provjera pred Svjetsko prvenstvo na Croatia Cupu u Poreču za hrvatske rukometaše bila je uspješna te su zabilježili pobjedu protiv Sjeverne Makedonije 40:34.

Rukometaši trenera Horvata bili su bolji takmac cijelu utakmicu i iako je u prvom poluvremenu S. Makedonija jednom izjednačila, prvih 30. minuta dobili su naši s 22:19.

U drugom poluvremenu Hrvatska se odlijepila na šest razlike sredinom poluvremena i Makedonci nisu više imali snage za vratiti se u utakmicu, iako su još jednom došli na minus tri razlike.

Odličan Martinović




Kod Hrvatske najefikasniji bio je Ivan Martinović s osam pogodaka iz osam udaraca, Paolo Kraljević je postigao šest golova, a Igor Karačić pet, dok su četiri gola dodali Lovro Mihić i Filip Glavaš. Kod Makedonaca su najbolji bili Dejan Manaskov s devet golova i Filip Kuzmanovski sa sedam pogodaka.

Hrvatska na Croatia Cupu igra još u nedjelju protiv Izraela, da bi dan poslije se zaputili u Švedsku gdje će otvoriti Svjetsko prvenstvo protiv Egipta 13. siječnja u skupini G, u kojoj su još SAD, s kojim igramo 15. siječnja i Maroko protiv kojeg zatvaramo natjecanje u skupini 17. siječnja.

Prolaz dalje osigurat će tri najbolje reprezentacije iz grupne faze natjecanja.

 

Autor:Dnevno.hr/G.I.Š
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.