Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

HRVATSKA OSTAJE BEZ SVOG NOVOG JUNAKA!? Nema kraja problemima za Kauboje, novi veliki udarac za Hrvatsku

Autor: I.K.

Nema kraja nevoljama koje pogađaju hrvatsku reprezentaciju na Europskom prvenstvu rukometaša. Nakon završetka prvog kruga u Szegedu i selidbe u Budimpeštu, Hrvatska je doznala da bi na početku drugog dijela natjecanja mogla biti bez Mate Šunjića, 34-godišnjeg golmana koji je svojim obranama itekako pomogao da izabranici Hrvoja Horvata budu ispred Srbije i Ukrajine u borbi za prolazak dalje.

Šunjić je bio jedan od hrvatskih junaka u prvom krugu, a prije utakmice protiv Crnogoraca kojom će hrvatski reprezentativci prekosutra otvoriti drugi krug, objavljeno je da je bio pozitivan na brzom testu na koronavirus, što stavlja njegov nastup pod veliki upitnik.

Ipak, Šunjiću ostaje još jedna nada da neće morati pauzirati. Čekat će se rezultat PCR testa koji će otkriti je li ga zaista ‘zakačio’ koronavirus, što bi značilo i stanku od barem pet dana.

Drugi krug pred vratima

Bude li pozitivan nakon obavljenog PCR testa, Šunjića bi to izbacilo praktički do kraja drugog kruga, uz moguću nadu da bi se vratio u posljednjem kolu tog dijela natjecanja, 26. siječnja protiv još nepoznatog protivnika.

Ne bude li 34-godišnjeg golmana u tom susretu, Hrvatska bi ga dočekala tek u potencijalnoj borbi za odličja, u polufinalu koje je na rasporedu za 10 dana.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 




Objavu dijeli Hrvatski rukometni savez (@hrs_insta)

Turnir potpune neizvjesnosti

Širenje koronavirusa zahvatilo je mnoge sudionike Eura, teška situacija ne zaobilazi ni Hrvatsku, a za momčad koju vodi izbornik Horvat problem nije samo virus.




Tu je i potres mozga Halila Jaganjca pretrpljen u pobjedi nad Srbijom, zbog čega nije sigurno da će se Jaganjac moći vratiti u konkurenciju za nastupe na Euru, a i dalje nema kapetana Domagoja Duvnjaka, kojeg je nakon borbe s koronavirusom uhvatio problem s leđima, što u njegovom slučaju nije nova stvar. Još nije poznato kada će se Duvnjak pridružiti suigračima.

Dva protivnika se čekaju

Podsjetimo, Hrvatska će prekosutra u prvoj utakmici drugog kruga igrati protiv Crne Gore, a dva dana kasnije, u subotu, slijedi dvoboj s Danskom.

Nakon toga, u preostala dva kola, hrvatski reprezentativci ići će na vodeće dvije reprezentacije iz skupine B prvog kruga, u kojoj su Island, Nizozemska, Mađarska i Portugal.

Autor:I.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.