Foto: Damir Krajac/CROPIX

HRVATICA OBOGATILA SJAJNU KOLEKCIJU: Povijesni nastup, pokazala je da je svjetski vrh

Autor: Dnevno.hr/I.K.

Nakon osvajanja srebra u utrci jednosjeda na 500 metara, hrvatska kajakašica Anamaria Govorčinović pridodala je novi uspjeh u svoj sjajni nastup na Svjetskom prvenstvu na mirnim vodama u kanadskom Halifaxu. Poslije dolaska do srebrnog odličja, Govorčinović je stigla do bronce na dvostruko dužoj dionici, na 1000 metara, upotpunivši vlastiti učinak u ovom povijesnom nastupu za hrvatske predstavnike.

Hrvatska kajakašica došla je do trećeg mjesta s 5.96 sekundi zaostatka za Australkom Alyssom Bull, koja je pobjedom u finalnoj utrci osvojila naslov svjetske prvakinje. Bull je na putu do naslova prošla stazom za za 4:27.65 minuta.

Između Australke i Hrvatice smjestila se mađarska predstavnica Eszter Rendessy. Mađarica je osvojila srebro s 1.31 sekundom zaostatka za pobjednicom.

Odlična i lani u Poljskoj

Prije ovogodišnjeg nastupa i dva osvojena odličja u Kanadi, Anamaria Govorčinović istaknula se i lani, kada je bila srebrna na 1000 metara na Europskom prvenstvu održanom u poljskom Poznanju.




Naporni dan za Vanesu Tot

U nedjelju je u Halifaxu u akciji bila i Vanesa Tot, najbolja hrvatska kanuistica, s dva nastupa u borbi za svjetski vrh u zahtjevnom rasporedu.

Tot je bila šesta u utrci jednokleka na 500 metara i osma na 200 metara. Na dionici od 500 metara postojala je prilika za dolazak do četvrtog mjesta, no hrvatska kanuistica ipak je završila na šestoj poziciji sa 7.51 sekundi zaostatka za Ukrajinkom Ljudmilom Luzan, koja je osvojila zlato.

U utrci na 200 metara Tot je došla do osme pozicije s 3.37 sekundi zaostatka za pobjednicom, Amerikankom Nevin Harrison.




Autor:Dnevno.hr/I.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.