Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

HRVATICA NA PROSLAVI NAJBOLJIH: Naša velika nada u europskom vrhu, stigla i novčana nagrada!

Autor: I.K.

Zrinka Ljutić, najveća nada hrvatskog skijanja, zaslužila je treće mjesto u zimskom odabiru najboljih europskih mladih sportašica i sportaša iza kojeg stoji Europski olimpijski odbori. Ljutić je bila treća u izboru za zimsko izdanje nagrade Piotr Nurowski kojom se nakon zimskog dijela sportskog kalendara daje priznanje najvećim nadama u sportu u Europi.

Hrvatska skijašica, kojoj je tek 17 godina, bila je u vrhu u izboru koji je imao veliku završnicu na svečanosti održanoj u Ateni.

Ljutić je time zasladila odličnu godinu u kojoj se počela isticati i u konkurenciji seniorki. Ranije ove godine trebala je imati veliki izazov na Svjetskom prvenstvu na kojem su na okupu bile sve najbolje u profesionalnim vodama, ali nažalost, od nastupa u talijanskoj Cortini d’Ampezzo udaljio ju je koronavirus.

Slovenka proglašena najboljom

Odabir najboljih na svečanosti Europskih olimpijskih odbora bio je najsretniji Slovenki Leni Repinc. Mlada slovenska biatlonka dobila je prvu nagradu.

Ispred Ljutić, u ovom izboru našla se i Belgijka Evy Poppe, koja se natječe u ‘snowboardu’.

Priznanje donijelo i novac

Za svoje treće mjesto u europskoj konkurenciji u ovom odabiru, 17-godišnja hrvatska nada dobila je i novčani poticaj.

Ljutić je zaslužila nagradu od 5.000 eura.




Autor:I.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.