Foto: Srecko Niketic/PIXSELL

HRVATICA JE SVJETSKA PRVAKINJA! Mlada Amanda (20) je ponovno sve oduševila

Autor: I.K.

Hrvatska predstavnica Amanda Mlinarić osvojila je naslov u složenom luku na Svjetskom prvenstvu za mlade u streličarstvu, u jakoj konkurenciji na natjecanju u poljskom Wroclawu.

Mlada Varaždinka, koja je nedavno proslavila 20. rođendan, slavila je pobjedu na SP-u na kojem se hrvatski aduti bore u društvu sveukupno 234 streličarke i 291 streličara iz 56 zemalja.

Mlinarić je u Poljskoj obranila titulu osvojenu preklani u Madridu. Drugim uzastopnim naslovom, 20-godišnja hrvatska streličarka ostvarila je uspjeh kakav nije imala nijedna juniorka u povijesti ovih natjecanja.

Suparnice je nisu zaustavile

Na svojem putu do nove svjetske juniorske titule, Mlinarić je slavila protiv natjecateljica iz Italije, Irana, Meksika i Estonije, a na posljednjoj prepreci prema zlatu i iz Indije. Na tom kraju puta protivnica je bila indijska nada Chaudhary Sakshy.

Međunarodni uspjesi nisu novost za mladu Varaždinku. Do sada je slavila na jakim natjecanjima u društvu juniorki i seniorki, a pritom je postavljala i nekoliko juniorskih i kadetskih svjetskih rekorda.

Visoko je na ljestvici najboljih

Sa svojim uspjesima, Mlinarić se u seniorskoj konkurenciji probila na visoko 19. mjesto svjetske ljestvice. Na tom mjestu nalazi se trenutno.




Autor:I.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.