Foto: Ante Cizmic/CROPIX

HORVAT ODBRUSIO, O SVOJOJ BUDUĆNOSTI NIJE HTIO PUNO! ‘Obećao sam nešto Ivanu, ali to je preintimno’

Autor: Dnevno.hr/I.K.

Hrvatska je pobjedom nad Bahreinom osigurala deveto mjesto na Svjetskom prvenstvu rukometaša, ali razlika je na kraju ipak bila premala da bi ostala prava nada za ulazak u četvrtfinale. Poslije 43:32 protiv Bahreinaca, trebalo bi se dogoditi da Egipćani ‘razbiju’ Dansku s 12 razlike da bi Kauboji prošli među najboljih osam, ali to nije realno, pogotovo s obzirom na to da su Danci u Malmoeu praktički domaćini, s jakom podrškom na tribinama.

Izbornik Hrvoje Horvat je pred kamerama RTL-a imao prvu reakciju nakon utakmice protiv Bahreina.

“Rezultat prvog poluvremenu sve govori. Primili smo pet-šest golova previše, mislili smo da bismo mogli imati sedam, možda osam razlike da bismo ostvarili nešto više”, rekao je izbornik.

“Napadački dobra utakmica, a obrambeno je u prvom poluvremenu moralo bolje”, dodao je Horvat, govoreći o prvih 30 minuta nakon kojih je bilo 17:16 za Hrvatsku.

Foto: Ante Cizmic/CROPIX

Horvat je ponudio i svoj odgovor na pitanje – kako dalje.

“Ostvarili smo kvalifikacije za OI, to nam je bilo u viziru, pogotovo nakon utakmice s Egiptom. Iza prve utakmice smo odigrali dobar turnir, pokazali smo 5-1 zonu, to smo spustili i na mlađe dobne kategorije”, opisao je izbornik, spominjući situaciju u kojoj bi deveto mjesto na ovom SP-u najvjerojatnije ipak trebalo biti dovoljno za olimpijske kvalifikacije.

“Vidjet ćemo što će biti u budućnosti”, dodao je Horvat nakon što se posvetio pitanju o svojoj sudbini na klupi reprezentacije.




“Trenutno jedva čekam vidjeti obitelj, a onda ćemo vidjeti što će se događati u budućnosti. Obećao sam nešto Ivanu, ali o tome ne bih, preintimno je”, kazao je, misleći na svojeg pomoćnika Ivana Balića, hrvatsku rukometnu legendu.

Na dodatno pitanje o svojem statusu Horvat je otvarao usta, ali nije se čulo ništa, a potom se naljutio na Ines Godu Forjan, novinarku RTL-a s kojom je razgovarao pred kamerama. Pitanje je bilo usmjereno na podršku koju ima ili nema u vodstvu Hrvatskog rukometnog saveza, izbornik je na to prvo otvarao usta, ali nije se čulo ništa, da bi potom na ponovljeno pitanje odbrusio jako kratko. Imao je tek odgovor da je sve već rekao.

Foto: Ante Cizmic/CROPIX

Izbornik je ponudio i završni dojam.




“Želimo se boriti za medalju, tu se događa da jedna utakmica sve odnese”, opisao je.

“Tu puno ovisi o fizičkoj spremi igrača, ovakav turnir donosi potrošnju. Treba nam sustav, tako se može naprijed. Nisam tu bitan ni ja, ni dečki, trebamo gledati kako ići naprijed”, zaključio je Horvat, čija je budućnost na klupi reprezentacije, po svemu sudeći – jako neizvjesna.

Domagoj Duvnjak pogledao je prema budućnosti.

“Mislim da za budućnost ne trebamo brinuti, dosta mladih igrača iznijelo je prvenstvo. Šokirala nas je prva utakmica protiv Egipta. Dečki trebaju raditi, dobro trenirati, čekaju nas dogodine EP i nadamo se kvalifikacije za Olimpijske igre”, rekao je kapetan Kauboja.

“Tek je završilo prvenstvo”, dodao je Duvnjak, ne ulazeći u dublje analize odmah nakon posljednje utakmice.

Autor:Dnevno.hr/I.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.