Photo: Igor Kralj/PIXSELL

(FOTO) PREDSJEDNIČINA KĆI ODUZIMA DAH: Lijepa Katarina oduševila gracioznošću

Autor: Željka Orešković

Ne sumnjamo da su roditelji ponosni

U Ledenoj dvorani počela je jubilarna 50. Zlatna pirueta Zagreba. Klizački spektakl, ISU Challenger seriju, koji se u Ledenoj dvorani Doma sportova održava do subote, službeno je otvorila Jelena Pavičić Vukičević, zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića.

Apsolutna zvijezda na ledu u srijedu je bila kćer predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, mlada Katarina. Ona je nastupala u “vatrenoj” haljinici i svima prisutnima oduzela dah svojim pokretima.

Photo: Igor Kralj/PIXSELL
Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Program otvorenja Zlatne piruete trajao jedan sat i bio je u režiji koreografkinje Gorane Škalec Petrović i uz live koncert Zdenke Kovačiček na ledu Doma sportova rasplesali su se gotovo svi hrvatski klizači koji su nastupali posljednjih 50 godina na Zlatnoj pirueti. Od Sande Dubravčić Šimunjak, Idore Hegel, Ivane Jakupčević, Melite Juratek Cipek, Josipa Cerovca, Borisa Martineca, Josipa Gluhaka, deseci i deseci klizača, prošlost, sadašnjost i budućnost našeg umjetničkog klizanja, ali i ekipe sinkroniziranog klizanja Zagrebačke pahuljice, hrvatski reprezentativci u brzom klizanju…

Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Ledenu je posebno oduševila predsjednica Hrvatskog klizačkog saveza Morana Paliković Gruden koja se na ledu pojavila u klizaljkama starijima od Piruete.

“Ovo su klizaljke stare čak 55 godina! Stvarno sam uzbuđena i zadovoljna i drago mi je da to svoje oduševljenje prenosim na sve ljude koji su vezani za hrvatsko klizanje. Uvijek se rado sjetim ljudi koji su prije 50 godina pokrenuli ovu priču koja i danas traje, a u ono vrijeme bilo je skoro nemoguće realizirati tako veliko natjecanje. No, očito su imali veliki entuzijazam i mi danas uživamo u njegovim plodovima”, rekla je nakon otvaranja Paliković Gruden, a prenosi stranica croskate.

Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Katarinu je iz publike ponovo bodrio otac, Jakov Kitarović.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.