Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

(FOTO) POGLEDAJTE TRANSPARENT NAVIJAČA: Hrvatska ovo ne zaboravlja, Island je pisao povijest

Autor: I.K.

Hrvatska je u trećem nastupu u drugom krugu Europskog prvenstva za rukometaše došla do prve pobjede u ovoj fazi natjecanja. Hrvatski reprezentativci slavili su protiv Islanda, a zbog radnog dana, podrška s tribina nije bila toliko jaka za Hrvatsku kao što bi bila vikendom – no, dobre atmosfere u Budimpešti nije nedostajalo.

Hrvatski navijači i navijačice mogli su uživati u nastupu momčadi koju vodi izbornik Hrvoje Horvat, osobito u velikom naletu u prvoj polovici drugog poluvremena. Pobjeda je mogla biti osigurana već tada, no ipak je stigla u napetoj završnici uz odlučujući gol Ante Gadže u posljednjim sekundama.

Nakon utakmice se slavilo, a bilo je veselo i prije nego je susret započeo. Za to su se pobrinuli hrvatski navijači s posebnim transparentom posvećenom Islanđanima.

Pamti se međunarodno priznanje

Island je bio među prvim zemljama koje su priznale Hrvatsku. To se dogodilo još pri kraju 1991., s odlukom donesenom 19. prosinca te godine, čega su se navijači prisjetili na transparentu s porukom zahvale.

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Inicijatori poruke zahvale

Kako je objavio Gol.hr, inicijativu i razvijanje transparenta uoči utakmice Hrvatska – Island potaknuli su udruga ‘Budi ponosan’ i Hrvatski memorijalno-dokumentacijski centar Domovinskog rata.

‘Nikad ne smijemo zaboraviti prijatelje koji su nam pomogli u nevolji i ovo je prigoda da prijateljskom islandskom narodu pokažemo zahvalnost za podršku koju su nam pružili 19. prosinca 1991.’, objavila je udruga ‘Budi ponosan’ opisujući što je potaknulo izradu transparenta s porukom Islanđanima.




Autor:I.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.