FOTO: Detono obranio naslov najbolje europske ekipe

Autor: bhc/dnevno.hr

Muška ekipa Detono Zagreba obranila je naslov najbolje europske ekipe suvereno svladavši u finalu njemačku ekipu Waterboys Neerstedt.

Naši pjeskaši se ponovno vraćaju s odličnim vijestima nakon netom završenog europskog prvenstva u rukometu na pijesku, održanog proteklog vikenda u portugalskom gradu Espinhu.

Muška ekipa Detono Zagreba obranila je naslov najbolje europske ekipe suvereno svladavši u finalu njemačku ekipu Waterboys Neerstedt.

Nakon jutarnje polufinalne utakmice protiv grčkog predstavnika Panatolikos Acropolis i lagane pobjede od 2:0, Hrvati su izborili plasman u finale gdje ih je čekala njemačka ekipa, koja se u finale plasirala pobjedom nad drugim hrvatskim predstavnikom, Chemo profilima Zagreb. S obzirom da se radilo o ekipi koja je u grupi jedina na ovom turniru uzela set „Detonatorima“ u utakmicu se pristupilo maksimalno ozbiljno s naglaskom na ispunjavanje dogovorenih obrambenih zadaća. Plitkom obranom s tri igrača u liniji nije se dopuštalo njemačkim igračima da se razmašu te je prvi set otišao na stranu Hrvata s visokom bodovnom prednošću. Drugi set su Nijemci promjenili igrača na poziciji markera te se sukladno tome promjenio defenzivni sustav naše ekipe. S velikom pokretljivošću, blokovima i uz pomoć izvrsnog vratara Totića, Detonatori su došli do 6 bodova razlike u zadnjoj minuti te je slavlje povodom novog hrvatskog uspjeha u rukometu na pijesku moglo započeti.

Prije finala odigrale su se i utakmice za treće mjesto, u kojoj je Hrvatska također imala svog predstavnika. Nakon izgubljenog polufinala od njemačke ekipe, „Kemičari“ su se morali psihički oporaviti i pripremiti na borbu za brončanu medalju. Srećom, to im je pošlo za rukom te su izrazito motivirani ušli u utakmicu protiv Grka. Prvi set odigran je savršeno, s vrlo malo tehničkih grešaka i visokim postotkom realizacije. Nakon toga sličnu igru su ponovili i u drugom setu, što je na kraju dovelo do osvajanja još jedne medalje za hrvatski rukomet na pijesku. Ovu utakmicu (kao i cijeli turnir) posebno se istaknuo Emil Golić sa stopostotnom realizacijom na poziciji pivota i centralnog u obrani te vratarski tandem Jugović-Čiča, koji su nerijetko spašavali ekipu i vodili ju do ovog rezultata.

– Svaka čast svim igračima na borbenosti i zasluženo osvojenim medaljama. Ne treba zaboraviti niti djevojke koje su na kraju zauzele peto mjesto i samo ih je malo sreće u raspucavanjima (dvije utakmice u grupi izgubljene u shoot outu) djelilo od borbe za medalje. Ovo je velik uspjeh za Hrvatsku, jer je osim medalja, ovim naslovom ponovno osigurano još jedno mjesto za našeg predstavnika i slijedeće godine na Mastersu.Također sve pohvale organizatoru na savršeno organiziranom Mastersu, kao i gledateljima (konstantno ispunjene tribine od 1500 ljudi tijekom cijelog natjecanja, nap.aut.) koji su svojim navijanjem pridonijeli pravoj natjecateljskoj atmosferi.Ovakvo prekrasno iskustvo defintivno će ostati u srcima svih sudionika ovog velikog događaja – rekla je Nevena Krajcar, voditeljica puta i službeni predstavnik hrvatske ekspedicije u Portugalu.

Rezultati muški:




Polufinale:

Detono Zagreb- Panatolikos Acropolis: 2-0 (22-12; 22-12)

Waterboys Neerstedt- Chemo profili Zagreb: 2-0 (9-4; 14-13)




Za 3. Mjesto : Panatolikos Acropolis- Chemo profili Zagreb: 0-2 (15-17; 15-24)

Finale: Detono Zagreb- Waterboys Neerstedt: 2-0 (23-12; 20-14)

U ženskoj konkurenciji švicarska ekipa Playadettes Luzern osvojila je svoj prvi naslov prvakinja Europe pobjedivši u finalu španjolske predstavnice- ekipu Malage nakon napetog raspucavanja. Ovo je općenito prva medalja za švicarski rukomet na pijesku, i mora se reći zaslužena, s obzirom da se radi o naciji koja je stvarno puno počela ulagati u rukomet na pijesku (posjedovanje dvorane, mnoštvo organiziranih turnira).

Finale: UNI. MALAGA BEACH : PLAYADETTES 1-2 (12-11; 12-19; 3-6)

Za 3. Mjesto: OVB BEACH GIRLS : BUMBLEBEE WILDERSHAUSEN 2-0 (11-19; 18-10)

Za 5. Mjesto: OSCACER BEACH HANDBALL – DETONO ZAGREB 0-2 (11-20; 10-13)

Treće mjesto zauzela je mađarska ekipa Beach girls, pobjedivši ekipu Njemica s 2:0 u setovima.

I na kraju treba napomenuti i individualne nagrade koje su naši pojedinci primili. Ivan Jurić je sa 66 pogodaka najbolji strijelac turnira, dok je Igor Totić proglašen za najboljeg vratara. Nagradu za fair play koja se dodjeljuje ekipi s najmanje isključenja otišla je ženskoj ekipi Detono Zagreba.

Sastavi ekipa koje su nastupile na Mastersu:

Detono Zagreb (muški)- Sošić, Totić, Zagorščak, Mirazović, Glavočić, Copot, Jurić, Madjerčić, Paradžik.

Chemo profili- Jugović, Čiča, Požeg, Gagula, Fantić, Hranilović, Vutmej, Golić, Močilac.

Detono Zagreb (žene)- Majstorović, Jeletić, Krpina, Domjančić, Dandić, Krivo, Kelava, Babun, Žgela, Tomašić.

Autor:bhc/dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.