FIS neće ukinuti kombinaciju, ali je smanjen broj utrka

Autor: Totalsport

Međunarodna skijaška federacija (FIS) nema namjeru ukinuti alpsku (super)kombinaciju iako je značajno umanjila broj utrka u ovoj disciplini u Svjetskom kupu.

Podsjetimo, od predstojeće sezone više se neće dijeliti mali globus za najbolje u ovoj disciplini. Kod skijaša su na rasporedu samo dvije kombinacije, u švicarskom Wengenu i austrijskom Kitzbühelu, a kod skijašica samo jedna, u francuskom Meribelu. Iako se nagađalo da bi to mogao biti put ka konačnom ukidanju (super)kombinacije, to se neće dogoditi. Štoviše, čelnici FIS-a žele ovoj disciplini, koja kombinira super G ili spust sa slalomom, udahnuti novi život. To je svakako dobra vijest i za našeg Ivicu Kostelića koji je bio dominantan u kombinaciji zadnjih godina, a i aktualni je vlasnik malog globusa.

Inače, razlog za smanjivanje broja kombinacijskih utrka su prigovori organizatora da nema dovoljnog zanimanja gledatelja i da je marketinški teško prodati tu disciplinu.

– To je vrlo zanimljiva disciplina, u to nema sumnje. Naša je namjera nastaviti s njom – poručio je predsjednik FIS-a Gian Franco Kasper, a direktor muških utrka u Svjetskom kupu Günther Hujara je dodao:

– Uvjeren sam da se tu ne radi samo o sportskom modelu, nego i o vrlo dobrom poslovnom modelu.

Hujara ima plan kojim misli učiniti kombinaciju u Kıtzbühelu zanimljivijom.

– U petak ujutro bismo mogli imati uobičajeni super G čiji bi se rezultati računali i za kombinaciju. S time da bismo onda u petak navečer održali kombinacijskli slalom i napravili bismo od toga savršenu noćnu utrku – kazao je Hujara, upozorivši da bi manjak potpore kombinaciji mogao značiti i izbacivanje te discipline iz olimpijskog programa.




Autor:Totalsport
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.