Fak i Kostelić primat će stipendiju sve do Sočija 2014. godine

Autor: hina

Ovom odlukom dvojca hrvatskih olimpijaca primat će olimpijsku stipendiju u iznosu 7000 kn bruto mjesečno do usvajanja projekta za ZOI Soči.

Vijeće Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) je na svojoj 13. sjednici donijelo odluku da se olimpijske stipendije dvojci osvajača medalja na ZOI u Vancouveru, Jakovu Faku i Ivici Kosteliću, nastave do usvajanja Projekta priprema i sudjelovanja hrvatskih sportaša na ZOI u Sočiju 2014.

Naime, Jakov Fak i Ivica Kostelić bili su korisnici Olimpijskog programa HOO-a od 1. siječnja 2007. godine pa do 31. ožujka 2010. godine. Ovom odlukom dvojca hrvatskih olimpijaca primat će olimpijsku stipendiju u iznosu 7000 kn bruto mjesečno do usvajanja projekta za ZOI Soči 2014.


Istodobno, glavni tajnik HOO-a Josip Čop podnio je Programsko i financijsko izvješće HOO-a za 2009. godinu u kojem je naglasio da je HOO unatoč globalnoj financijskoj krizi prošlu godinu završio uspješno.

Vijeće je temeljem izmjene pravila i kriterija razvojnih programa usvojilo i liste korisnika sportaša i trenera u razvojnim programima HOO-a. U Programu za OI 2012. u Londonu trenutačno se nalazi 41 sportaš, od čega 22 potencijalna “A” i 19 potencijalnih “B” kandidata.

Inače, u razvojnim programima HOO-a za sportaše nalazi se 319 imena, a dok se u programu financiranja trenera nalazi 64 imena.

Vijeće je podržalo kandidaturu Rijeke za organizaciju 18. Mediteranskih igara 2017.

Predsjednik Zlatko Mateša izvijestio je o problemima Grka glede organizacije sljedećih MI koje bi se 2013. godine trebale održati u Volosu istaknuvši da Grci u ovom trenutku nemaju oformljen Organizacijski odbor i da se nalaze u velikim i financijskim i prganizacijskim problemima.

Autor:hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.