Foto: Goran Sebelic/CROPIX

EVO GDJE GLEDATI OTVARANJE KAUBOJA! Veliki posao za Hrvatsku odmah na početku, evo što je sve u igri

Autor: Dnevno.hr/I.K.

Hrvatska je spremna, počinje novi nastup na Svjetskom prvenstvu rukometaša! Godinama naviknuti na visoke plasmane, hrvatski reprezentativci igrat će na velikom turniru u Švedskoj i Poljskoj željni plasmana u eliminacijsku fazu natjecanja, u četvrtfinale, u borbi za nastup u kvalifikacijama za Olimpijske igre za što je potrebno biti među najboljih osam. Do toga će biti puno posla u skupinama prvog i drugog kruga, a prvi zadatak je u 20:30 sati protiv Egipta, koji je na prošlim Olimpijskim igrama u Tokiju bio u polufinalu i završio je na četvrtom mjestu.

Bit će to odmah veliki izazov za izbornika Hrvoja Horvata i momčad. Riječ je o najjačem protivniku u skupini u švedskom Jonkopingu u kojoj su još i Maroko i SAD, a s time, dolazi prilika da se pobjedom stekne veliki zamah uoči preostale dvije utakmice u prvom krugu. Prva od njih bit će u nedjelju protiv Amerikanaca, a u trećem kolu će dolazećeg utorka protivnici biti Marokanci.

Što može Hrvatska? S obzirom na to da je uoči SP-a bilo problema s ozljedama i otpadanjem nekoliko jakih aduta, Horvat ne može računati na sve svoje glavne snage, no i dalje je tu momčad s iskusnim i s mladim snagama, predvođena Domagojem Duvnjakom kojeg lani nije bilo na Europskom prvenstvu.

Traži se povratak

Hrvatski rukomet pretrpio je dosta udaraca posljednjih godina, sa završetkom na 15. mjestu na SP-u preklani u Egiptu i osmom pozicijom proteklog siječnja u Mađarskoj i Slovačkoj. Između toga, dogodio se i izostanak s OI u Tokiju, a nakon svega toga, Hrvatska će tražiti povratak prema nekadašnjim pozicijama, kada se konkuriralo za vrh.

S obzirom na udarce koji su dolazili, ovog puta se na SP stiglo skromno, želeći osiguranje kvalifikacija za OI 2024. u Parizu, što je postavljeno kao glavni cilj.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 




Objavu dijeli Hrvatski rukometni savez (@hrs_insta)

Sve počinje protiv Egipćana, s prijenosom utakmice u Hrvatskoj u 20:30 sati u programu RTL-a, a ulog je odmah velik s obzirom na to da bi bodovi protiv jakog suparnika bili veliki i za drugi krug. Očekuje se da će ondje biti i hrvatski reprezentativci i Egipćani, a potom bi slijedilo spajanje sa skupinom H u kojoj su Danska, Belgija, Bahrein i Tunis.




Bodovi bi bili veliki, a važan je i zamah za nastavak puta na SP-u. Kauboji mogu do pravog ‘ulova’ koji bi značio puno dok bi se gledalo prema drugom krugu i novoj skupini u kojoj je za prolazak dalje potrebno biti prvi i drugi – s obzirom na to da samo vodeće dvije reprezentacije iz grupe prolaze u četvrtfinale.

Vidjet ćemo odmah koliko može sadašnja hrvatska momčad, iz tog aspekta, možda nije loše da najjači izazov u prvom krugu dolazi sada već na početku…

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Hrvatski rukometni savez (@hrs_insta)

Autor:Dnevno.hr/I.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.