HINA/EPA/Diego Azubel

EKSTREMNE TEMPERATURE STVARAJU PROBLEME! Biatlon na minus 20, Jakov Fak skoro ostao bez prsta

Autor: HINA/B.H.

Kod Faka se pojavila stara boljka

Francuski biatlonac Martin Fourcade pobijedio je u dohvatnoj utrci na 12,5 kilometara na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu obranivši zlato iz Sočija.

Nakon što je u nedjelju neugodno iznenadio osvojivši osmo mjesto u disciplini 10 kilometara sprint, 29-godišnji Francuz u dohvatnoj utrci nije dozvolio novo iznenađenje.

Jedan od najboljih biatlonaca svih vremena uvjerljivim nastupom stigao je do svog trećeg olimpijskog zlata i ukupno pete olimpijske medalje. Prije četiri godine u Sočiju je bio ‘zlatni’ u dohvatnoj utrci i na 20 km, dok je u disciplini 15 km masovni start osvojio srebro, baš kao i u Vancouveru 2010.

Na Svjetskim prvenstvima osvojio je ukupno dvadeset i pet medalja, od čega jedanaest zlata, po čemu je drugi u povijesti iza Ole Einara Bjorndalena.

Fourcade je pobijedio s rezultatom 32 minute i 51.7 sekundi promašivši jednu metu. Srebro je osvojio Šveđanin Sebastian Samuelsson sa 12 sekundi zaostatka i jednim promašajem, dok je bronca pripala Nijemcu Benediktu Dollu koji je imao 15 sekundi zaostatka i također jedan promašaj. Za 20-godišnjeg Šveđanina to je prva medalja na velikim natjecanjima, dok je Doll na prošlogodišnjem svjetskom prvenstvu pobijedio u utrci na 10 km sprint.

Norvežanin Johannes Thingnes Boe, koji je ove sezone upisao osam pobjeda u Svjetskom kupu, ponovo je ostao bez medalje, na koncu je bio četvrti s više od minute zaostatka i tri promašene mete. ‘Zlatni’ s jučerašnje utrke, Nijemac Arnd Peiffer zauzeo je osmu poziciju.

Jakov Fak, koji je prije osam godina u Vancouveru u disciplini 10 kilometara sprint osvojio broncu za Hrvatsku, a koji otada nastupa za Sloveniju, zauzeo je 47. mjesto. Kod Faka se pojavila stara boljka, zbog ekstremnih hladnoća još 2010. godine Jakov je zamalo ostao bez pucačkog prsta, a kada se temperature ovako spuste Fak ima problema s prstom, odnosno gubi osjet. I u sprintu na 10 kilometara završio je tek 23.




Autor:HINA/B.H.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.