Foto: RTL.hr

Džomba i Šprem složni: ‘Ivić je bio savršen, unio je sigurnost u obrani, ali obrana je jako problematična’

Autor: Bruno Herljević

"Prvo poluvrijeme mi je izgledalo kao nastavak utakmice sa Saudijskom Arabijom. Bilo mi je teško i čudno to gledati, sve što smo radili nije nam išlo od ruke, ali u nastavku nam se otvorilo", komentirao je Džomba.

Stručni komentatori RTL-a, bivši rukometaši, Mirza Džomba i Goran Šprem, analizirali su što je sve valjalo i što nije valjalo u utakmici Hrvatske i Mađarske u drugom kolu skupne faze SP-a u kojoj je Hrvatska na kraju ipak slavila.

“Prvo poluvrijeme mi je izgledalo kao nastavak utakmice sa Saudijskom Arabijom. Bilo mi je teško i čudno to gledati, sve što smo radili nije nam išlo od ruke, ali u nastavku nam se otvorilo. Proradilo smo i ubrzali ritam, Mamić i Šebetić su konačno dobili sampouzdanja i to je to. Tako treba igrati”, veli Mirza Džomba.

Posebno je Džomba bio zadovoljan učinkom vratara Filipa Ivića koji je skupio 11 obrana protiv Mađara.

“Ivić je bio savršen, prelomio je utakmicu i unio sigurnost u obrani. No, obrana jako šteka i vrlo je problematična”, kazao je Džomba, a složio se Šprem, “Da, nemojmo se previše zavaravati. Odigrali smo dobro, ali ne odlično. Ima tu još dosta mjesta za napredak”, kazao je Šprem.

Hrvatska je kombinirala sustav obrane 6-0 i 5-1 i djelovala je na momente veoma nesigurno.

“Bolje mi je izgledala obrana 6-0 nego 5-1 kroz koju je curilo. Prodavali su nam one najjeftinije lažnjake i fore, čini mi se da smo bili na 70 posto u obrani, ali ne sumnjam da ćemo se dizati. Ovo je turnirski sistem u ovoj fazi najvažniji su bodovi i da nema ozljeda”, kazao je Mirza.

“Pred kraj su se dečki malo opustili i sad će im biti lakše. Ove prve utakmice uvijek su teške i ne dvojim da ćemo od sada samo rasti”, zaključuje Šprem.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.