Drugo olimpijsko srebro sjajnog Ivice

Autor: dnevno.hr

Kosteliću je nedostajalo samo 16 stotinki da se ovjenča prvom zlatnom olimpijskom medaljom.

Ivica Kostelić osvojio je srebro u sinoćnjoj utrci slaloma na Zimskim olimpijskim igrama u Vancouveru. Sa 16 stotinki prednosti bolji je bio samo Talijan Giuliano Razzoli.

Hrvatskom skijašu ovo je treće olimpijsko srebro u životu, te uz medalju iz alpske superkombinacije drugo u Vancouveru. Uz njega istakao se i mladi Jakov Fak (22) sa brončanom medaljom u biatlonu na deset kilometara. Ivičina medalja deseto je zimsko olimpijsko odličje za Hrvatsku i deveto za obitelj Kostlić. Četiri zlata i dva srebra u vlasništvu su sestre Janice.

– Razzoli je zbog prvog laufa osvojio zlato. To je bio jedan od boljih laufova ove sezone koji sam vidio. No, da je staza imala još par vrata možda bi bilo drugačije – komentirao je Ivica pred okupljenim novinarima pobjedu talijanskog kolege.

Nešto slabijom prvom vožnjom Kostelić je zauzeo četvrto mjesto, no sjajnom izvedbom u drugoj vožnji, s 28 stotinki prednosti, preuzeo je prvu poziciju dotad vodećeg Andrea Myhrera iz Švedske. Bolji je bio jedino Razzoli koji je vodio i u prvoj vožnji.

Austrijski skijaš i branitelj naslova Benjamin Raich zaostao je za Ivicom 33 stotinke, zauzevši treću poziciju. Na kraju je bronca ipak pripala Šveđaninu Myhreru od kojeg je prvak bio brži 44 stotinke.

Spomenimo da Austrija, kao skijaška supersila, nije ‘uzela’ ni jednu medalju u muškoj konkurenciji. Benjamin Raich ostao je četvrti, Marcel Hirscher peti, dok je pobjednik Svjetskog kupa Reinfried Herbst zauzeo tek deseto mjesto.

Na 19. poziciji utrku je završio Natko Zrnčić-Dim, a 32. bio je Danko Marinelli.




Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.