Instagram

ČETVRTA MEDALJA ZA HRVATSKU! ‘Ma ovo je nešto fenomenalno, trenutno nema nitko sretniji od mene!’

Autor: P. V.

Dino Sinovčić, najbolji hrvatski paraplivač (29), osvojio je treće mjesto na 100 m leđno u kategoriji S6 na Paraolimpijskim igrama u Tokiju osvojivši četvrtu medalju za Hrvatsku u glavnom gradu Japana.

Sinovčić je do bronce stigao u dramatičnoj završnici prestigavši u posljednjim metrima Kineza Hong Yanga. Dino je na koncu bio treći s rezultatom 1:15.74, srebro je osvojio Argentinac Matiasa de Andrade (1:15.40), dok je zlato osvojio Kinez Hongguanga Jia (1:12.72). Isti je poredak bio i u jutrašnjim kvalifikacijama.

“Ovo je nešto fenomenalno, trenutno nema nitko sretniji od mene. Znam da će mnogi misliti da to tek bronca, ali treba biti ponosan što sam uopće ovjde. Zatim što sam ušao u finale, a borit se za medalju i osvojiti je iznad toga nema ništa,” kazao je plivač splitskog Mornara.

Svaka utrka novo dokazivanje

Sinovčić je u Tokio stigao kao aktualni svjetski, bivši europski i aktualni europski doprvak. I u Tokiju je bio jedan od kandidata za medalju.

“To ništa ne znači, jer sam bio svjetski prvak prije dvije godine. Svaka utrka je novo dokazivanje. Osvojiti medalju na natjecanju koje je san svakog sportaša, za mene je ovo ostvarenje svih snova i da više ne otplivam metra, ja sam svoje odradio.”

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 




Objavu dijeli Dino Sinovčić (@dino_sinovcic)

Sinovčić je na okretu bio četvrti i u posljednjih 25 metara je počeo dostizati Kineza. Na koncu je dohvatio broncu, a bio je i blizu srebra.




“Računao sam na okretu da ću biti peti jer oni imaju dobar start, ali sam i znao da ću imati snage za drugih 50 m. Plivao sam svoju utrku i nisam sam se obazirao na druge,” dodao je.

Da nije bilo korone, ovaj rezultat bio bi sekundu bolji
Plivač splitskog Mornara je 2018. osvojio europsko zlato u Dublinu, godinu dana kasnije je u Londonu postao svjetski prvak, a 2020. je bio cilj napasti zlato na paraolimpijskim igrama. No, umiješala se korona “zaustavivši svijet”.

“Da nije bilo korone sigurno bi ovaj rezultat bio sekundu bolji. Bio sam u vrhunskoj formi, a onda je došla korona. Sve je poremetila. Žalim i što nije bilo navijača jer mene oni pokreču.”

Na prvom velikom natjecanju nakon povratka u bazen osvojio je srebro na EP u Funchalu u svibnju ove godine.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Dino Sinovčić (@dino_sinovcic)

“Spojio sam fantastične četiri godine. Da mi je netko to rekao prije nekoliko godina ne bi mu vjerovao niti za jednu od tih medalja, a kamoli za sve ove.”

Ovo u za njega druge POI. Prvi put je sudjelovao u Rio de Janeiru 2016. godine. Nastupio je pred 10.000 gledatelja, a ugođaj ga je oduševio. U Riju je otplivao i najbolje vrijeme u karijeri (1:14:46 min) osvojivši peto mjesto.

Autor:P. V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.