Facebook/RK Novi Pazar - Zvanicna stranica

‘ČASTILI’ IH RATKOM MLADIĆEM I UVREDAMA: Stigla kazna, nevjerojatno što se dogodilo napadnutom klubu!

Autor: I.K.

Nedavna utakmica Crvene zvezde i Novog Pazara u prvenstvu rukometaša u Srbiji ostala je obilježena incidentom iza kojeg su stajali domaći navijači. Momčad Novog Pazara bila je dočekana uvredljivim transparentom na tribinama, tu su bili i uzvici posvećeni Ratku Mladiću i uvrede na račun gostiju, a nastavak ove priče stigao je s objavom Novog Pazara o istupanju iz lige.

No, priča ide dalje. Novo poglavlje stiglo je s objavom o kaznama za Crvenu zvezdu i Novi Pazar, a tu je lošije prošao gostujući klub, koji je u Beogradu bio dočekan uvredama.

Poslije ‘vijećanja’, odlučeno je da je odluka o istupanju Novog Pazara iz lige vrijedna trostruko jače novčane kazne nego ju je dobila Crvena zvezda.

Objavljeni iznosi

Poslije objave kazni, Novi Pazar će za svoje istupanje morati platiti 300.000 dinara, dok je prijestup Crvene zvezde bio ‘težak’ 100.000 dinara iz klupske blagajne. U protuvrijednosti u našoj valuti, riječ je o kazni od nešto više od 19.000 kuna za Novi Pazar, a nešto više od 6400 kuna za Crvenu zvezdu. Sve ovo događa se nakon što su iz Novog Pazara prvo upozorili na uvrede s tribina putem društvenih mreža, a zatim su odlučili o izlasku iz lige.

 

Objašnjenje kazni

Nakon objave koliko će morati platiti oba kluba, stiglo je objašnjenje zbog čega je kazna za Novi Pazar teža.

‘Prilikom određivanja disciplinske sankcije, Direktor nije prepoznao nijednu olakšavajuću okolnost, dok je kao otežavajuću okolnost procijenio činjenicu da prijavljeni klub nije koristio mehanizme Asocijacije i RSS-a, kao i instrumente odgovornih ministarstava u cilju rješavanja problema, već je naglim istupanjem iz ARKUS lige rukometu i sportu uopće nanio vrlo veliku štetu’, kaže se o kazni protiv Novog Pazara koju je potpisao Milorad Šolević, direktor ARKUS rukometne lige u Srbiji.




Crvena zvezda prošla bolje

Kako je došlo do novčanog iznosa koji mora platiti Crvena zvezda? I za to ima objašnjenje u službenoj odluci s potpisom direktora natjecanja.

‘Kao olakšavajuća okolnost ‘Crveno-bijelima’ se uzima u obzir što su predstavnici kluba hitro reagirali i uklonili su sporne parole, kao i to što na teren i na igrače nije bio ubačen nijedan predmet, pa se procjenjuje da ‘nije bila ugrožena sigurnost sportaša’. Kao otežavajuća okolnost uzima se da je cijeli ovaj nemili događaj, koji je odjeknuo širom Balkana, pa i dalje, nanio veću štetu i ligi i rukometu i srpskom sportu. Pored toga, u suprotnosti je s načelima poštivanja vjerskih, nacionalnih i političkih različitosti sviju, za što se Asocijacija i Rukometni savez zalažu’, ističe se u odluci koja je ispala blaža za Crvenu zvezdu u usporedbi s verbalno napadnutim protivnikom.




Autor:I.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.