BRUTALNA OBRANA NASLOVA u UFC-u: Dos Anjos za rekordnih 66 sekundi nokautirao Cerronea, Overeem nokautirao Dos Santosa! (VIDEO)

Autor: Igor Knežević

Dos Anjos je ubrzo pokazao kako će izgledati borba. Prvo ga je koljenom udario u tijelo, a zatim serijom od čak 30 udaraca zaprijetio prekidom borbe. U jednom trenutku se učinilo da se Cerrone uspio izvući, no uslijedilo je rušenje na pod, te je udarcima šakom Dos Anjos završio posao.

Sinoć je u američkom Orlandu održana UFC on FOX 17 event u kojoj su ljubitelji slobodne borbe nestrpljivo očekivali dva sraza, u glavnoj borbi večeri, za titulu prvaka u lakoj kategoriji, između branitelja naslova Rafaela dos Anjosa i Donalda Cerronea, te Juniora dos Santosa i Alistaira Overeema u teškoj kategoriji.

Dos Anjos je na izuzetan način obranio naslov prvaka, za samo 66 sekundi pobijedio je tehničkim nokautom izazivača Cerronea što je najbrža obrana naslova u toj kategoriji u UFC-ovoj povijesti.

Na samom početku meča Cerrone je pokušao svojom kick boxing tehnikom zadati udarce Brazilcu, ali je uskoro Dos Anjos ubrzo pokazao kako će izgledati borba. Prvo ga je koljenom udario u tijelo, a zatim serijom od čak 30 udaraca zaprijetio prekidom borbe. U jednom trenutku se učinilo da se Cerrone uspio izvući, no uslijedilo je rušenje na pod, te je udarcima šakom Dos Anjos završio posao.

Nakon pobjede Dos Anjos je imao nešto za poručiti i prvaku UFC-a u perolakoj kategoriji, Ircu Conoru McGregoru koji je najavio da bi mogao prijeći u njegovu težinsku kategoriju kako bi se borio za naslov prvaka.

“Hej gospodine McGregor, ako želić doći u laku kategoriju, ovo je moja kategorija. Bolje ti je da ostaneš u perolakoj. Borit ću se s tobom u Brazilu, ići ću u Irsku da se tamo sretnemo. Gdje god želiš, ja ostajem prvak”, zagrijao je Brazilac ovom izjavom ljubitelje UFC-a.

Overeem nokautirao Dos Santosa




Druga dugo iščekivana borba večeri završila je tehničkim nokautom u drugoj rundi, Alistair Overeem stigao je do tek 5. pobjede u 8 nastupu u UFC-u, ali je itekako zvučna s obzirom da je pobijedio Juniora Dos Santosa. Prva runda prošla je u ispitivanju snaga, većina udaraca završavala je u bloku, a čak su i gledatelji počeli otvoreno negodovati.

U drugoj rundi ipak su se stvari pokrenule na bolje. Obojica su počela udarati low-kickovima. Overeem je krenuo u akciju 75 sekundi prije isteka runde. Jednim udarcem raskrvario je Brazilca pokraj uha, no Dos Santos je i dalje izgledao u najmanju ruku ravnopravan. Tada je uslijedio Overeemov udarac lijevom rukom koji je poslao Brazilca na pod. Bez puno oklijevanja Overeem je hammer udarcima natjerao suca da prekine borbu.

Dos Santosu je ovo bio treći poraz u 14. nastupu u UFC-u.




Rezultati, Orlando UFC on FOX 17:

  • Rafael dos Anjos def. Donald Cerrone via TKO (kick and punches) – Round 1, 1:06
  • Alistair Overeem def. Junior Dos Santos via TKO (punches) – Round 2, 4:43
  • Nate Diaz def. Michael Johnson via unanimous decision (29-28, 29-28, 29-28)
  • Karolina Kowalkiewicz def. Randa Markos via unanimous decision (30-27, 29-28, 29-28)
  • Charles Oliveira def. Myles Jury via submission (guillotine choke) – Round 1, 3:05
  • Nate Marquardt def. C.B. Dollaway via knockout (punch) – Round 2, 0:28
  • Tamdan McCrory def. Josh Samman via submission (triangle choke) – Round 3, 4:10
  • Nik Lentz def. Danny Castillo via split decision (29-28, 28-29, 30-27)
  • Jim Alers vs. Cole Miller – no contest (accidental eye poke)
  • Kamaru Usman def. Leon Edwards via unanimous decision (29-28, 30-27, 29-28)
  • Vincente Luque def. Hayder Hassan via submission (anaconda choke) – Round 1, 2:13
  • Francis Ngannou def. Luiz Henrique via knockout (punch) – Round 2, 2:53

Autor:Igor Knežević
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.