Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Braća Sinković šokirala svijet: ‘Ovo još nitko nije napravio! Odbacujemo vesla i idemo u nepoznato’!

Autor: Bruno Herljević

"To će nam biti veliki izazov. Želimo isprobati nove stvari, a ovako nešto još nitko u svijetu nije napravio. Svjesni smo da će biti teško, ali mi volimo izazove", izjavio je Valent Sinković.

Izvanrednom najavom medijske konferencije braća Sinković iznenadila su javnost. “Vrijeme je za nove izazove”, poručili su olimpijski pobjednici, a u današnjem obraćanju potvrdili su veliku senzaciju koju do sada nije napravio niti jedan veslač. Naime, braća su odlučila napustiti disciplinu u kojoj su osvojili sve što su mogli i prebaciti se u nove vode. Umjesto u dvojcu na pariće veslat će u dvojcu bez kromilara, odnosno, umjesto s četiri vesla, veslat će s dva.

“Kao što smo jučer najavili imamo veliku novost u karijeri. Prelazimo s dvojca na pariće u dvojac bez kormilara. Koliko god da se ova promjena čini mala, velika je promjena jer odbacujemo dva vesla. To je veliki izazov za nas poslije svega što smo osvojili u dvojcu na pariće. Pokušat ćemo opet sve osvojiti, ali u dvojcu bez kormilara. To je drugačija tehnika. Možda je najbolje da trener govori o tome kolika je to razlika. Mi smo u ovoj disciplini skroz novi i želimo ponovo ostvariti uspjehe i našu Hrvatsku učiniti ponosnom”, započeo je Martin, a nastavio je njegov brat Valent:

“Dosta dugo smo razmišljali o tome i nije bila lagana odluka. Otišli smo iz discipline iz koje smo bili najbolji na svijetu i olimpijski pobjednici u nešto nama dvojici u potpunosti nepoznato. To će nam biti veliki izazov. Želimo isprobati nove stvari, a ovako nešto još nitko u svijetu nije napravio. Svjesni smo da će biti teško, ali mi volimo izazove. Srećom naš trener ima iskustva s ovom disciplinom, pa ćemo ipak sve prepustiti njemu”.

Iako su se svi pribojavali da će se Sinkovići na vrhuncu karijere oprostiti od veslanja, ispalo je da su zlatni olimpijci samo željni novih izazova i novih medalja u drugoj diciplini. E pa, želimo im svu sreću i pregršt novih medalja.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.