Photo by Bruce Bennett/Getty Images

BILA JE TO KLASIČNA METLA! Osvojiti istočnu konferenciju na ovakav način mogu samo oni

Autor: HINA

Hokejaši Boston Bruinsa prvi su finalisti doigravanja NHL lige, oni su u finalu Istočne konferencije sa 4-0 u pobjedama “pomeli” Carolina Hurricanese, u četvrtoj utakmici igranoj u Raleighu gostujući Bruinsi bili su uvjerljivi sa 4-0.

Sjajnu je utakmicu za Bruinse odigrala njihova prva napadačka postava Brad Marchand-Patrice Bergeron-David Pastrnak koja je postigla sva četiri pogotka na utakmici, Bergeron dva, a Pastrnak i Marchand po jedan, usto je Pastrnak upisao dvije asistencije, a Bergeron i Marchand po jednu.

U prvoj trećini je s nekoliko odličnih obrana domaće u rezultatskom egalu držao vratar Curtis McElhinney, ali u drugih 20 minuta gosti su postigli dva pogotka s igračem više na ledu kojima su utrli put ka pobjedi. U prvoj akciji je Brad Marchand uputio snažno dodavanje pred gol s lijevog krila, a David Pastrnak (24:46) je podmetnuo palicu i skrenuo pločicu u mrežu, a u drugoj je Pastranak odlično poslužio Patricea Bergerona (38:34) za povećanje prednosti. Kada su sredinom trećeg dijela domaći neoprezno izgubili pak pred vlastitim golom Pastrnak je ponovno izvrsno proigrao Bergerona (50:32) za nedostižnih 3-0. Hurricanesi su već tri minute prije kraja povukli vratara kako bi sa šest klizača pokušali preokret, a tu odluku su platili još jednim primljenim pogotkom, ovoga puta u strijelce se upisao Brad Marchand (57:43).

Bruinsi će tako po 20. put zaigrati u velikom finalu, posljednji su nastup imali 2013. godine kada su izgubili od Chicago Blackhawksa (2-4). Posljednji od svojih šest naslova osvojili su 2011. kada su svladali Vancouver Canuckse (4-3).

Suparnici Bruinsima u velikom finalu bit će prvaci Zapada, a u finalu te konferencije trenutačno San Jose Sharksi vode sa 2-1 protiv Saint Louis Bluesa. Boston će imati prednost domaćeg terena u finalu bez obzira na suparnika.

Autor:HINA
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.