Ante Kostelić: Ivica je gotovo invalid

Autor: K.K.

Da sada ode u sportsku mirovinu, Ivica bi otišao kao četvrti slalomaš svih vremena s 24 pobjede pa vam na pitanje zašto se time još bavimo ne mogu odgovoriti. To je naš život i ne znam kako ćemo otići iz skijanja - rekao je 'Gips'.

Nakon što je Ivica Kostelić u utrci slaloma završio na, za njegove standarde, lošem 16. mjestu te nakon što su neki mediji napisali kako se jedan od najboljih svjetskih skijaša nalazi u krizi, njegov otac/trener Ante Kostelić odlučio je pojasniti kako to ipak nije istina.

– Kakva kriza? Ivica je gotovo invalid, ne može ni čučnuti, a s obzirom na takvo stanje, 16. mjesto nije poraz. Jedna je stvar što se od njega očekuje, a druga je što je realnost. Mi smo presretni Ivičinim 14. mjestom u veleslalomu, jer ni unatoč bolovima u koljenu nije bio kanta za nabijanje. Uostalom, Ivica je trenutačno jedini skijaš u Svjetskom kupu koji je osvojio bodove u svim disciplinama – rekao je 'Gips' za Večernji te nastavio:

– Ovo je naša velika borba za preživljavanje. Teško ćemo mi u ovom razdoblju nešto osvajati, no borimo se da ne izgubimo bodove. Važno nam je da ostanemo u prvoj skupini, da ne startamo s visokim brojevima i da to sačuvamo do Zimskih olimpijskih igara u Sočiju koje su nam cilj – dodao je Kostelić te svima pokušao objasniti kako to da s obzirom na zdravstveno stanje jednostavno ne prestanu s uništavanjem istog te uživaju u zasluženoj mirovini.

– Da sada ode u sportsku mirovinu, Ivica bi otišao kao četvrti slalomaš svih vremena s 24 pobjede pa vam na pitanje zašto se time još bavimo ne mogu odgovoriti. To je naš život i ne znam kako ćemo otići iz skijanja. Možda ćemo se osjećati kao Indijanci koje su iz Colorada preselili na Floridu. Ne držimo se one da treba otići kada ste na vrhu, želimo se boriti do kraja – zaključio je 'tata Kostelić'.

Autor:K.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.