HINA/EPA/FAZRY ISMAIL

AMERIKANKA OBRANILA ZLATO U JEDVA REGULARNIM UVJETIMA! Snowboarding još opasniji na ZOI

Autor: HINA/B.H.

Vodeća u Svjetskom kupu 16-godišnja Japanka Reira Iwabuchi završila je 14.

Unatoč jakom vjetru američka snowboarderica Jamie Anderson (27) u ponedjeljak je obranila naslov olimpijske prvakinje u disciplini slopestyle na ZOI u Pjongčangu. Ona je slavila sa 83,00 boda, koliko je osvojila u prvoj seriji.

Kanađanka Laurie Blouin (21), koja je bila svjetska prvakinja prošle godine, osvojila je srebro sa 76,33 boda, i to joj je prva olimpijska medalja. Finakinja Enni Rukajärvi (27), nakon srebra na prošlim ZOI u Sočiju, sada je osvojila broncu sa 75,38 bodova.

Po teškim vremenskim uvjetima, uz jaki vjetar, samo je pet natjecateljica završilo prvu seriju bez pada. Svima je zastao dah od straha kada je Slovakinja Klaudia Medlova teško pala na leđa. Ipak, nastupila je i u drugoj seriji te je na kraju završila na 24. mjestu.

Vodeća u Svjetskom kupu 16-godišnja Japanka Reira Iwabuchi, koja je među najlakšim natjecateljicama, dva puta je pala u prvoj i još jednom u drugoj seriji, te je na kraju završila na 14. mjestu.

Velikih problema sa vjetrom imala je još jedna od favoritkinja Austrijanka Anna Gasser, svjetska viceprvakinja iz 2015. Ona je osvojila 15. mjesto, a novinarima je kazala da natjecanja zbog jakog vjetra pretvoreno u lutriju.

HINA/EPA/FAZRY ISMAIL

Autor:HINA/B.H.