Foto: Igor Kralj/PIXSELL

OPTUŽEN ZA SMRT MARADONE: ‘Odgovoran sam za to što sam ga volio!’

Autor: Hina/Ivor Krapac

Nakon što je postao metom istrage poslije smrti Diega Maradone, osobni liječnik argentinskog legendarnog nogometaša Leopoldo Luque branio se od teških optužbi da je svojim nemarom skrivio Maradoninu smrt.

‘Želite znati za što sam odgovoran? Za to što sam ga volio, što sam se brinuo za njega, što sam mu produljio život i učinio ga boljim’, rekao je Luque jecajući na konferenciji za novinare koju je prenosila televizija.

Leopoldo Luque (39) smatrao se ‘prijateljem’ Diega Maradone koji, rekao je, za njega nije bio ‘samo pacijent, nego i otac’.

Rekao je da ne zna zašto nogometaš u svojoj rezidenciji u Tigreu nije imao defibrilator u slučaju srčanog zastoja i da on nije bio njegov izabrani liječnik.

‘Ja sam neurokirurg’, istaknuo je Luque koji je 3. studenog operirao Maradonu zbog hematoma mozga. ‘Brinuo sam se za njega (nakon operacije). Ponosan sam na sve što sam učinio. Nemam što skrivati. Stojim na raspolaganju pravosuđu’, dodao je Luque.

Maradona je umro 25. studenog od srčanog zastoja, u svojoj postelji. Bio je ‘nemoguć’, rekao je Luque. ‘Trebao je ići na rehabilitaciju (nakon operacije). Nije htio, a nije htio ni pomoć fizioterapeuta’.

‘Psihijatrica je tražila da ispred njegove kuće uvijek bude vozilo hitne pomoći. Ne znam tko je kriv zbog toga što (toga dana) nije bilo hitne’, dodao je neurokirurg.




Po riječima Leopolda Luquea, Diego je bio ‘veoma tužan, htio je biti sam, ne zbog toga što nije volio svoje kćeri i obitelj, ili ljude oko sebe (…) Bio je hrabar’.

Autor:Hina/Ivor Krapac
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.