Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

OKUPILI SE I RUKOMETAŠI PRED KVALIFIKACIJE ZA EURO! Novi izbornik objavio popis, ima iznenađenja

Autor: Dnevno.hr/G.I.Š

Zanimljiv reprezentativni period očekuje nas u ožujku, u kojem će svoje prve utakmice kvalifikacija za Euro odigrati i rukometaši, koji će prve bodove u kvalifikacijama tražiti protiv Nizozemske.

Prvu utakmica igramo u gostima kod Nizozemske, u srijedu 8. ožujka od 19 sati i 30 minuta, a uzvrat je u nedjelju, 12. ožujka u Osijeku od 20 sati i 15 minuta.

Novi izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Goran Perkovac, po prvi put je okupio igrače za dvije kvalifikacijske utakmice protiv Nizozemske za odlazak na Euro 2024.

Cilj je pobijediti u obje

“Otkako sam došao sve je pozitivno. Ljudi nešto očekuju od reprezentacije, a ja volim kada je tako. Dečki su pozitivni, a i ja sam. Moramo pobijediti barem jednu utakmicu, a onda smo vjerojatno prvi u skupini. Moj je cilj slaviti u obje, ali prva utakmica će sigurno biti teška”, rekao je izbornik pa dodao:




“Odradit ćemo tek jedan pravi trening, nećemo puno toga mijenjati. Morat ćemo igrati na iskustvo, na to što se znaju otprije, ali imamo kvalitetu”.

S popisa od 20 igrača otpali su Marin Šipić i Luka Cindrić, a izbornik je odlučio pozvati Nikolu Grahovca.

“Šteta, važni su za ovu reprezentaciju. Izuzetni su igrači, puno toga bi nam donijeli u ovim utakmicama, ali reprezentacija je takvo tijelo da mora podnijeti izostanak pojedinih igrača. Imamo dovoljno kvalitetnih igrača koji to mogu nadoknaditi”, zaključio je izbornik.

Povratak u repku

U reprezentaciju hrvatske vratili su se Manuel Štrlek, Luka Stepančić i Ilija Brozović, a tu su po prvi put Mateo Maraš i Mario Šoštarić.

“Jako mi je drago što sam tu, hrvatski rukomet i reprezentacija su mi puno toga dali. Bit će jako teško, vjerujem da imamo kvalitetu, da pobjedama završimo te kvalifikacije. Ne trebamo uživati u nekoj ljepoti, najvažnije da pobijedimo. Bit će vremena za uigravanje”, izjavio je za HRS jedan od povratnika Štrlek.

Autor:Dnevno.hr/G.I.Š
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.