Photo: Miranda Cikotic/PIXSELL

OKO SOKOLOVO PRESUDILO! Težak previd oštetio je Dinamo u derbiju protiv Osijeka

Autor: Gordan Šojat

Mario Strahonja je u HRT-ovoj emisiji Stadion prokomentirao je suđenje u 12. kolu HNL-a.

Naravno sve su zanimale situacije s derbija na Gradskom vrtu gdje je Dinamo tražio dva jedanaesterca a Osijek jedan.

Strahonja je mišljenja kako je Dinamo ostao zakinut za kazneni udarac te je rekao kako Duje Strukan nije bio na visini zadatka.

“Ovu utakmicu je trebalo puno čvršće raditi i dignuti razinu autoriteta, znamo da je sudac koji to voli elegantnije raditi, ali trebalo je to malo drukčije. Kod duela Moharramija i Bohara nije bilo ničeg za kazneni udarac jer je Bohar samo legao prema Moharramija”, rekao je Strahonja, koji je mišljenja kako je Strukan pogriješio te da je Dinamo trebao dobiti penal nakon udarca Petkovića i igranja rukom Jurčevića.

“Da je igrač Osijeka ostao mirno svojim tijelom vjerojatno bi ga lopta pogodila u prsa, a okretanjem je proširio svoj obujam rukom te sudac možda nije vidio, ali trebala je reagirati VAR soba jer je ovo očigledna sudačka pogreška”, objasnio je Oko sokolovo.

Na drugu spornu situaciju u kaznenom prostoru Osijeka Strahonja nema zamjerki.

“Lopta je pogodila igrača u rame koji se pokušava maknuti, sudac je bio blizu i ispravnija je njegova odluka da penala nema,”




O sucu na utakmici Slaven Hajduk ima samo riječi hvale.

“Već kod prve upućene lopte bilo je pitanje je li se radilo o zaleđu, ali pregled je malo predugo trajao. Sviđala mi se reakcija glavnog suca koji je vidio baklje na terenu, dopustio da se akcija dovede do kraja, iz te akcije je došao i gol, a nakon pregleda snimke se utvrdilo i da nije bilo zaleđa. Odlična reakcija suca”, rekao je Strahonja.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.